Türkiye İstatistik Kurumu yarın saat 10'da mayıs ayı enflasyon rakamlarını duyuracak. Söz konusu enflasyon verileri için emeklilerin ve memurların heyecanlı bekleyişi devam ederken, enflasyon verilerine sayılı saatler kala emekli maaş zamlarına dair hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Ocak ayında yapılan zam neticesinde 7500 TL'den 10.000 TL'ye yükselen en düşük emekli maaşının temmuz ayında hangi seviyeye yükseleceği araştırılırken, yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı ve önümüzdeki aylarda açıklanacak olan enflasyon verilerine dair beklentiler baz alınarak hesaplamalar yapılıyor.

En Düşük Emekli Maaşı Zammı 2024

Türkiye İstatistik Kurumu'nun aralık ayı enflasyon rakamlarını ocak ayının ilk günlerinde duyurmasının ardından emekli maaşlarının artış oranı belli olmuştu. Bu çerçevede, en düşük emekli maaşı da 7500 TL'den 10.000 TL seviyesine yükselmişti. SSK ve Bağkur emeklileri de temmuz ayında en düşük emekli maaşının hangi seviyeye yükseleceğini haziran ayının ilk günlerinde merak ediyorlar. Yarın itibariyle mayıs ayı enflasyon rakamlarının duyurulmasının ardından yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı belli olacak ve emekli maaş zammı için daha net bir tablo ortaya çıkacak ancak ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon verileri baz alınarak yapılan hesaplamalara göre yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, temmuz ayında altı aylık enflasyon farkının yüzde 20 ile 25 aralığında yer alacağı tahmin ediliyor. Bu durumda, 10.000 TL olan en düşük emekli maaşı da 12.000 TL ile 12.500 TL aralığında yer alabilir.

Promosyon Turk Lirasi

Emekli Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

En düşük emekli maaşının 10.000 TL'den 12000 TL ile 12.500 TL aralığına yükseleceğine dair tahminler bulunurken, emekli maaş zammının ne zaman açıklanacağı da merak ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun yarın saat 10'da mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ve temmuz ayının ilk günlerinde de haziran ayı enflasyon verilerine ilişkin bilgilendirmede bulunmasının ardından yılın ilk altı ayındaki enflasyon farkı belli olacak. Bu çerçevede, emekli maaş zammı için de daha net bir tablo ortaya çıkacak. Emekliler de haziran ayının enflasyon rakamlarına dair temmuz ayının ilk günlerinde yapılacak açıklamaları yakından takip edecekler.

Editör: Ali Ölmez