Kent ve Başkan dergisi 2022 Ödül Töreni düzenlendi. Törene Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Uğur Bulut, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Sedat Kılınç İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen belediye başkanları katıldı. Türkiye'nin 1391 belediyesinin yer aldığı online anket ile sonuçlarına göre belirlenen en başarılı belediye başkanlarına ödül verildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ''Kariyer Merkezi'' projesi ile ödül alırken; Talas Belediyesi ''Şeffaf Oda'' projesi ve Yahyalı Belediyesi ''Mahalle Konakları'' projesiyle ödül almaya hak kazandı. 

Sedat Kılınç: ''Halkın teveccühünü kazanmak başlı başına büyük başarı''


Kent ve Başkan 2022 Ödül Töreni'nin ana sponsoru Sedat Kılınç, ''Burada ödül alacak belediye başkanlarımız, aslında halkın oylarıyla, teveccühleriyle bu makama gelerek başarılarını tescillemiş oldular. Bir şehrin, bir ilçenin, bir beldenin ağabeyi olmak, halkın teveccühünü kazanmak başlı başına büyük başarı zaten. Bir de burada, herkese açık bu oylamada Türkiye çapında öne çıkarak Kent ve Başkan Ödülü’nü almaya hak kazan belediye başkanlarımızı kutluyorum'' ifadelerini kullandı. 

OZR_2942-1200x800-1


Kayseri'den bahsetmek istediğini belirten iş insanı Sedat Kılınç, ''Kayseri binlerce yıllık tarihi ve ticaretiyle nam salmış bir şehir. Kayseri, Erciyes gibi bir dağa ve Erciyes gibi gönlü olan insanlara sahip bir şehir. Kayseri içerisinden Mimar Sinan'ı çıkaran, içerisinde Ahilik kültürünün olduğu bir şehirdir. Anadolu şehri Kayseri misafirperverliği, insanlığı, vatanseverliği, milliyetçiliği, çalışkanlığı, örnek teşkil etmektedir. Ticaret şehri olarak bilinir. Kayserili iş insanları işini bilir diye bilinir. Kayseri'nin en önemli tarafı ticareti ahlaklı yapmasıdır. Kayseri, Ahi Evran'ın şehridir'' dedi. 


Kent ve Başkan dergisi Genel Yayın Yönetmeni Okan Geçgel tarafından iş insanı Sedat Kılınç'a ödül takdim edildi. 

resim_2022-08-20_125143201

Vali Çiçek: ''İnsanların oyunu sadece güven varsa alabilirsiniz''


Ödül Töreni'nde konuşma yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, '', “Öncelikle Türkiye’nin birçok farklı yerinden gelen belediye başkanlarımızı Kayseri gibi muhteşem bir şehirde ağırlıyor olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Belediye başkanlığı oldukça kutsal bir görev; seçilmek, insanların oyunu almak bambaşka bir şey. Ben seçilmedim: Oy pusulası kağıdıyla halk, “Sen beni temsil et, sen şehrül eminsin, bu şehrin en güvenilir adamısın” demek çok başka bir şey. İnsanın her şeyini alırsınız, parasını, varını yoğunu ama oyunu sadece güven varsa alabilirsiniz. Bu organizasyonda oylamanın nasıl adaletli, titizlikle ve layıkıyla yapıldığını hepimiz biliyoruz. O nedenle Kent ve Başkan Ödülleri’nde oy almak, ödül almak çok kıymetli olsa gerek. Ancak hepinizin asıl oylarınız sandıkta.” dedi.

OZR_3262-1200x800-1


Milletvekili İsmail Tamer: ''Belediye başkanlarımızın hizmetlerini küçük bir ödülle takdir etmek ayrı bir güzellik''


Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, ''Belediye başkanlarımızın bir yıl içerisinde yapmış olduklarını, küçük de olsa bir ödülle takdir etmek her zaman için ayrı bir güzellik. Yıllardır bu organizasyon yapılıyor,  siz değerli yerel yöneticilerimizi ve bizleri buluşturmaya çalışıyor. Eminim her biriniz görevlerinizde son derece sıkıntılı günler atlatıyorsunuz. Ancak, kentler bir insan organizması gibidir; yenilikler, güzellikler meydana getirerek halkımıza, halkınıza sunuyorsunuz: bu nedenle de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tüm belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum'' ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2022-08-20 at 12.17.18
Mustafa Yalçın: ''Mahallinde yaşayanların hayatını kolaylaştıran zanaatkara belediye reisi denir''


Belediyecilikte 28'inci yılını tamamladığını ifade eden Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ''Bize bu ödülü layık gören herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesin ödül aldığı konu çok ehemmiyetli olmakla beraber Allah herkese yardım etsin. Belediye başkanlığı çok mübarek bir iş olmakla beraber zor ama çok da keyifli bir iş. Bizim ödül aldığımız proje, Şeffaf Oda. 85 bin nüfuslu bir mahallemizde, Türkiye’nin en yüksek nüfusa sahip 7. Mahallesi, Mevlana’da bir parka şeffaf odamızı kurduk. Sabah 8’de ben açıyorum, akşam 5’te ben kapatıyorum. Randevusuz, çat kapı gelen vatandaşları dinliyorum. Günde 40-60 grup arasında haftada bir gün dinliyorum. Yoldan geçenler, kekini böreğini getirenler, teşekküre gelenler, sosyal yardım için gelenler, başka kurumlarla ilgili sıkıntılarını dile getirenlerin hepsi oluyor. Ama en güzeli “Ben belediye başkanına ulaşamadım”, “Özel Kalemine not bıraktım, dönüş alamadım” deme işi bitti. Artık sabah 8, akşam 5 Çarşamba günleri herkes gelip görüşebiliyor. Benim de diğer 4-5 günüm kendime, yani projelere kalıyor. Böylece hafta boyunca çok sayıda konuk ağırlamak durumunda kalmıyorum'' diye konuştu.

OZR_3064-1200x800-1

Konuşmaların ardından halk oylaması ile belirlenen Kent ve Başkan Ödüllerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. 

IMG_20220819_194208