Geçtiğimiz yıl EYT düzenlemesi hayata geçirilmiş ve söz konusu düzenlemeyle birlikte yaklaşık 2 milyon kişi emeklilik hakkından faydalanmıştı. Söz konusu düzenlemeyle birlikte yüz binlerce kişi emekli olurken, araştırmalar da hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi çerçevesinde yeni emekli olacaklar ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

EYT İle Kaç Kişi Emekli Olacak?

Milyonlarca kişinin beklediği emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi geçtiğimiz süreçlerde yürürlüğe girmiş ve yüz binlerce kişi söz konusu düzenleme sayesinde emeklilik hakkına kavuşmuştu. EYT’nin hayata geçmesinin ardından düzenlemenin detayları merak konusu olurken, önümüzdeki süreçlerde kaç kişinin emekli olacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda gazetecilerle bir araya gelirken, emeklilikte yaşa takılanlar konusuna değindi. Yaklaşık 2.500.000 kişinin de beş yılda sisteme girmesinin beklendiğini belirten Bakan Işıkhan:

“EYT kapsamında yaklaşık 2 milyona yakın vatandaşımız emekli oldu. Yaklaşık 2.5 milyon vatandaşımızın da 5 yılda sisteme girmesini bekliyoruz. Şu anda da EYT kapsamında emekli olup çalışmaya devam eden 1 milyon kişi var” diye konuştu.

Emekli Promosypn 2024 Mayis

Emekli ikramiyesi Tarihi 2024

EYT düzenlemesi ile ilgili Bakan Işıkhan açıklamalarda bulunurken, mevcut emekliler de çeşitli ödemeler ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ikramiye ödemelerinin tarihlerine dair çalışmaların devam ettiğini belirtti. Önceki bayramlardaki ödeme tarihi dikkate alınarak 10 Haziran civarında 3000 TL'lik Kurban Bayramı ikramiyesinin verileceğine dair tahminler bulunurken, ikramiye ödemelerine dair çalışmalara ilişkin bilgi veren Bakan Işıkhan:

“Takvimlendirme çalışması devam ediyor, bayramdan önce vereceğiz. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak. En düşük memur emeklisi maaşı şu an için 14 bin 600 lira. Kök aylığı ise 10 bin liranın altında olan 4 milyon emeklimiz var. Bunların dışında özellikle sosyal hayata dair, emeklilerimizin yararlanabilecekleri hizmetler için dinamik ve kullanışlı bir altyapı oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Ali Ölmez