SSK ve Bağkur emeklilerinin emekli maaş ödemeleri geçtiğimiz hafta başlamıştı ve 28 Mayıs tarihine kadar tahsis numarasının son rakamına göre devam edecek. Söz konusu maaş ödemelerine dair gelişmeler emekliler tarafından yakından takip edilirken, emekli maaşına ek yapılacak olan ödemeler de gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Bu çerçevede, haziran ayının ortalarında başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde ikramiyelerin hangi tarihlerde sağlanacağı ve ikramiyelerde artış olup olmayacağı mayıs ayının son günlerine doğru yaklaşırken araştırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da ikramiye ödemeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Emekli Bayram İkramiyesi Tarihi

Nisan ayında Ramazan Bayramı öncesinde milyonlarca SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklisinin hesabına 3000 TL tutarındaki bayram ikramiyesi aktarılmıştı. Geçtiğimiz yıl 2000 TL olan bayram ikramiyesi 2024 yılı itibariyle yüzde 50 oranında artış neticesinde 3000 TL seviyesine çıkarken, 16 Haziran tarihinden önce ikramiyelerin sağlanıp sağlanmayacağı merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ikramiye ödemelerinin takvimlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bu çerçevede, 16 Haziran tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde ikramiyelerin emeklilerin hesaplarına aktarılması beklenirken, haziran ayının ilk günlerinde ikramiye ödemelerine dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılacak açıklamalar ile kamuoyu bilgilendirilebilir.

Emekli Promosypn 2024 Mayis

Emekli İkramiyelerine Zam Gelecek Mi?

Emekli bayram ikramiyelerinin 16 Haziran tarihi öncesinde sağlanması beklenirken, 10 Haziran civarında ödemelerin başlayacağına dair tahminler bulunuyor. İkramiye ödemelerinin ne zaman yapılacağının yanı sıra artış olup olmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Ramazan Bayramı öncesinde 2000 TL olan ikramiyelerde yüzde 50 oranında artışa gidilmiş ve söz konusu ikramiyeler 3000 TL seviyesine yükselmişti. Kurban Bayramı öncesinde ikramiye ödemelerinde artış olacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bu çerçevede, Kurban Bayramı öncesinde de Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi 3000 TL ödeme yapılması bekleniyor.

Editör: Ali Ölmez