Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde PTTCell’in emeklilere özel paketine, KYK yurtlarının bir ay ücretsiz olacağını ve emeklilere sağlanacak olan çeşitli desteklere ilişkin bilgilendirmede bulunmuştu. Söz konusu açıklamanın ardından emeklilere yönelik yeni bir düzenleme daha hayata geçirildi. Emeklilere şehirlerarası otobüslerde yüzde 20 indirim sunulan düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından detaylar merak konusu oldu.

Aile Destek Turk Lirasi

Emeklilere Yüzde 20 İndirim

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan "Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girerken, söz konusu düzenlemeyle birlikte otobüslerle şehirlerarası seyahat edecek emeklilere yüzde 20 indirimli bilet hakkı tanınacak.

Emeklilere Destekler 2024

Emeklilere şehirlerarası otobüs seyahati için yüzde 20 indirim sağlanan düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, farklı destek programları da merak ediliyor. Emeklilerin sosyal hayatlarına destek olabilmek için geçtiğimiz süreçte kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konuk evlerinde yüzde 15 indirim, KYK bünyesindeki uygun yurtlarda yazın bir ay ücretsiz konaklama, PTTCell tarafından emeklilere özel emekli paketi, PTT Kargo’da indirimli kargo fırsatı sunulmuştu. Önümüzdeki süreçlerde de yeni kararlar alınması durumunda kamuoyunun bilgilendirilmesi bekleniyor.

Editör: Ali Ölmez