Mayıs ayı emekli maaş ödemeleri gelecek hafta itibariyle başlayacak. SSK ve Bağkur emeklilerine 17-28 Mayıs tarihleri arasında tahsis numarasının son rakamına göre maaş ödemeleri iletilecek. Söz konusu maaş ödemeleri için emeklilerin bekleyişi devam ederken, farklı ödemeler de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere sağlanacak olan maaş promosyonlar ve bayram ikramiyesi merak ediliyor. Haziran ayında ikramiye ve promosyon ile birlikte emeklilerin maaşa ek ne kadar ödeme elde edebileceği araştırılıyor.

Emekli Promosyonları Haziranda Ne Kadar Olacak?

Mayıs ayında emekli promosyonu ödemeleri maaş aralıklarına ve ek fırsatlara göre 18.000 TL seviyesine kadar ulaşırken, haziran ayı emekli promosyonları ile ilgili haziran ayının ilk günlerinde bankaların resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanması bekleniyor. Emekli maaşlarında temmuz ayında artışa gidilmesinin ardından promosyon ödemelerinde değişiklikler oluşacağına dair tahminler bulunurken, haziran ayında emekli promosyonlarında artış yaşanması beklenmiyor. Bu durumda, haziran ayında da 18.000 TL'ye varan promosyon sunulabilir.

Emekli Bayram İkramiyesi 2024

Haziran ayında maaş promosyonlarının yanı sıra emeklilere Kurban Bayramı dolayısıyla ikramiye de sağlanacak. Söz konusu ikramiye çerçevesinde milyonlarca SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklisine ödeme yapılacak. Ramazan Bayramı öncesinde 2000 TL olan ikramiye ödemelerine yüzde 50 oranında zam yapılmış ve ikramiye ödemeleri 3000 TL seviyesine yükselmişti. Bu çerçevede, Kurban Bayramı öncesinde de emeklilere 3000 TL tutarındaki ikramiye ödemesi sağlanacak. Maaş ödemeleri, maaşa ek sağlanan promosyonlar ve ikramiye ile birlikte haziran ayında emekliler üç farklı ödeme elde edebilecekler. Maaşların geçtiğimiz aylarda olduğu gibi belirli bir takvime göre iletilmesi beklenirken, emekli promosyonundan da başvuru yapanlar faydalanabilecekler. İkramiye ödemeleri ise genellikle dini bayramlarda bir hafta önce hesaplara yatırılıyor. Bu çerçevede, 10 Haziran civarında Kurban Bayramı ikramiyesi ödemesi verilebilir.