Emekli maaş ödemelerinin Kurban Bayramı öncesinde sağlanıp sağlanmayacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bu çerçevede, SSK ve Bağkur emeklilerine tahsis numarasının son rakamına göre 17-28 Haziran tarihleri arasında haziran ayı maaşlarının iletilmesi beklenirken, söz konusu maaş ödemelerinin yanı sıra maaşa ek sağlanacak olan ödemeler de merak edilen konular arasında yer alıyor. İkramiye ödemelerinin tarihlerinin netlik kazanması ile birlikte ikramiyeler ve promosyonlar toplamında emeklilerin elde edebileceği toplam miktar belli oldu.

Emekli İkramiyesi 2024 Haziran

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kurban Bayramı ikramiyesinin hangi tarihlerde milyonlarca emeklinin hesabına yatırılacağına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan 10-14 Haziran tarihleri arasında Kurban Bayramı ikramiyesinin verileceğini belirtti. Bu çerçevede, haziran ayının ortalarına doğru yaklaşırken 3000 TL tutarındaki bayram ikramiyesi ödemesi milyonlarca emeklinin hesabına yatırılacak.

Evde Baki Turk Lirasi

Emekli Promosyonları Haziran 2024 Güncel Tablo

17-28 Haziran tarihleri arasında emekli maaş ödemelerinin gerçekleştirilmesi beklenirken, 10-14 Haziran tarihleri arasında da emeklilere 3000 TL tutarındaki ikramiye ödemeleri verilecek. İkramiyelerin ve maaşların yanı sıra maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere maaş aralıklarına göre sunulacak olan promosyonlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Emekli maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere maaş aralıklarına göre değişen tutarlarda promosyonlarlar sunulmakla birlikte haziran ayında promosyonlar 18.000 TL'ye kadar ulaşıyor. Bu çerçevede, promosyon ve ikramiye toplamında 21.000 TL ödeme elde edilebiliyor. Emekli promosyonları 18.000 TL'ye kadar çıkarken, mart ayıdaki artışın ardından yeni artışların hayata geçip geçmeyeceği de merak ediliyor. Emekli promosyonları maaş miktarına göre belirlendiği için temmuz ayının ilk günlerinde milyonlarca emeklinin maaşına zam yapılmasının ardından promosyon ödemelerinde yükselişler oluşması halinde bankalar resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunabilirler.

Editör: Ali Ölmez