28 Mayıs tarihine kadar tahsis numarasını son rakamına göre SSK ve Bağkur emeklilerine maaş ödemeleri gerçekleştirilecek. Söz konusu maaş ödemeleri devam ederken, emekli maaş zamları, promosyonları, emeklilere destek projeleri araştırılan konular arasında yer alıyor. Temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli maaşlarında artışa gidilecek. Emekli promosyonları ise mayıs ayının son gününe kadar devam edecek ve bankada bankaya değişkenlik göstermekte birlikte 18.000 TL seviyesine kadar ulaşıyor. Emekli promosyonlarının ve maaş zammının yanı sıra belediyelerin destekleri de gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Bu çerçevede, belediyeler de emeklilere sunulacak olan desteklerin ayrıntılarda ilişkin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile düzenli olarak bilgilendirmede bulunuyorlar.

Emeklilere 5000 TL Destek Ödemesi

Emeklilerin maddi yüklerini hafifletebilmek için ülke genelindeki farklı belediyeler çeşitli projeler çerçevesinde yardımlar sunarken, söz konusu destekten yararlanabilmek için nasıl başvuru yapılacağı ve başvuru şartları merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, Üsküdar Belediyesi de pazar alışverişi desteği projesi ile ilgili resmi internet sitesi üzerinden önceki günlerde bilgilendirme metni yayınladı. Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre pazar alışverişi desteği projesi için başvurular 15 Mayıs tarihinde başladı ve 25 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Destekten yararlanabilmek için emekliler bizzat belediyeye giderek sosyal destek hizmetler müdürlüğünden başvuru yapabilirken, internet sitesi üzerinden de başvurular gerçekleştirilebiliyor.

Emekli Promosypn 2024 Mayis

Emekli Desteği Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Pazar alışverişi desteği için başvurular 25 Mayıs tarihine kadar devam ederken, destekten kimlerin yararlanabileceği ve başvuru esnasında gerekli olan belgeler de merak edilen konular arasında yer alıyor. Üsküdar Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metnine göre destekten kişi başı geliri asgari ücretin üçte birinden az olan hanelerde yaşı 60 yaş ve üzeri emekliler yararlanabilecekler. Başvuru yapacak olan kişilerin yanlarına nüfus cüzdanı fotokopisini, e-Devlet üzerinden alınan “İkametgah”, “Tapu Bilgileri Sorgulama”, “Adıma Tescilli Araç Sorgulama”, “Emekli Aylık Bilgisi” belgelerini beyan etmesi ve iletişim bilgilerini bildirmesi gerekiyor.

Emekli Destekleri 2024 Mayıs

Üsküdar Belediyesi emeklilere sunulacak olan pazar alışverişi desteğinin detaylarına ilişkin resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar da belediyelerin emekliler için hayata geçirdiği projeleri yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, belediyelerin güncel desteklerine erişmek ve ayrıntılı bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini ya da sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

Editör: Ali Ölmez