17 Mayıs tarihinde başlayan emekli maaş ödemeleri 28 Mayıs tarihine kadar tahsis numarasının son rakamına göre SSK ve Bağkur emeklilerin hesaplarına aktarılacak. Söz konusu maaş ödemelerine dair gelişmeleri yakından takip edilirken, yurt çapındaki farklı şekillerde ikamet eden vatandaşlar belediyelerin destek projelerini merak ediyorlar. Belediyeler de emeklilere destek olabilmek için hayata geçirilen projeler ile ilgili resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile bilgilendirmede bulunuyorlar.

Emekliler 5 Bin TL Ödeme

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre emeklilere 5000 TL destek verilecek. Söz konusu desteğin Horoz Kart ile sağlanacağı duyurulurken, yarın itibariyle başlayacak olan başvurular ile ilgili açıklamalarda bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu:

“Ülkemizdeki pahalılığa karşı insanca yaşamaya çalışan emeklilerimizin maddi zorluklar ile nasıl mücadele ettiğini biliyoruz. Maalesef emeklilerimiz feryat ediyor, geçinemiyor, ne torunlarına bir hediye alabiliyor, ne de çocuklarının yüzünü güldürebiliyor. Söz verdiğim gibi, aylık 10 bin TL maaşla yoksulluğa, yokluğa, sefalete mahkum edilen emeklilerimize bütçemiz doğrultusunda 5 bin TL destek veriyoruz” dedi. Sosyal yardıma ihtiyaç duyan Denizlililer için çalışmaya, derman belediyecilik anlayışı ile yanlarında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, emeklilere verecekleri 5 bin TL’lik ikramiyenin, bir diğer söz olan “bir elin verdiğini diğer el görmeyecek” hedefiyle hayata geçirecekleri “Horoz Kart” ile ödeneceğini müjdeleyerek, “Sözümüz hemşehrime; Sevdamız bu şehre” dedi.

Evde Baki Turk Lirasi

Emekli Desteği Başvuru Şartları

Denizli Büyükşehir Belediyesi emeklilere 5000 TL destek sağlayacağını duyururken, söz konusu desteğin başvuru şartları merak konusu oldu. Belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuruya göre başvuru şartları şu şekilde:

  • 1 Nisan 2024 tarihi ve öncesinde, 60 yaş ve üzerinde olması,
  • 1 Nisan 2024 tarihinden 6 ay öncesinde, Denizli il sınırları içerisinde kesintisiz ikamet etmesi,
  • Başvuru sahibi ve eşinin en fazla aylık 10.000 TL geliri olması,
  • Başvuru sahibi ve eşinin aktif çalışan ve vergi mükellefi olmaması,
  • Hanede yaşayan tüm bireylere ait hiçbir tapu kaydının olmaması
  •  Başvuru sahibi ve eşine ait 2019 model (5yaş) ve üstü binek /iş makinesi (traktör vs)/ticari araç kaydının bulunmaması, var ise 2019 model altı en fazla bir araç kaydının bulunması,
  • Hanede yaşayan bireylerin banka hesaplarında en fazla 100.000 TL varlığının bulunması,
  • 1 Nisan 2024 ve öncesinde 60 yaş ve üzerindeki yaşlı aylığı ve engelli aylığı yardımlarından faydalanan vatandaşlar da başvuru yapabilecek.

Editör: Ali Ölmez