Belediye meclislerinde gerçekleşen toplantılar neticesinde vatandaşlara verilecek destekler için karar alınması durumunda kamuoyu bilgilendiriliyor. Bu çerçevede, mayıs ayının ortalarında farklı bakanlıkların sağlayacağı destek ödemelerine ilişkin gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, belediyelerin destek programları da merak ediliyor. Belediyeler de destek ödemelerine ilişkin kararlar alındıkça resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile kamuoyunu bilgilendiriyorlar.

Emeklilere ve Annelere Yardım

Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren belediyelerin vatandaşlara sunacağı desteklere ilişkin yeni açıklamalar gelmeye devam ederken, Denizli Büyükşehir Belediyesi de emeklilere ve yeni doğanlara yönelik yardım yapılmasına ilişkin karar aldı. Söz konusu karar ile birlikte şartlara uyan emeklilere yılda bir kez 5000 TL, 1 Nisan tarihinden sonra doğanlara da 4000 TL yardım yapılacak. 1 Nisan 2024 tarihinden 6 ay öncesinde Denizli il sınırları içinde kesintisiz ikamet eden ve en fazla 10.000 TL aylık geliri olan, kendisi ve eşi adına vergi mükellefiyeti bulunmayan, ayrıca hanede yaşayan bireylerde tapu kaydı olmayan, kendisi ve eşi üzerine binek/iş makinesi/traktör ve benzeri ticari araç kaydı bulunmayıp, banka mevduat hesaplarında en fazla 100.000 TL olan, sosyal uyum yardımı almayan ve 1 Nisan tarihi itibariyle 60 yaşından gün almış vatandaşlar ile yaşlı aylığı, engelli aylığı yardımı alan ancak bu koşulları sağlayan vatandaşlar destekten yararlanabilecekler.

Aile Destek Turk Lirasi

Belediye Destekleri 2024 Mayıs

Denizli Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara sunulacak olan desteğe ilişkin bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı şehirlerde yaşayan kişiler de belediyelerin destek projelerini yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, önümüzdeki süreçlerde de belediyeler destek projelerine dair resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunacaklar.

Editör: Ali Ölmez