Geçtiğimiz hafta başlayan mayıs ayı emekli maaş ödemeleri 28 Mayıs tarihine kadar SSK ve Bağkur emeklilerinin hesaplarına aktarılacak. Söz konusu maaş ödemeleri devam ederken, maaşın yanı sıra belediyelerin güncel destekleri de takip ediliyor. Bu çerçevede, emeklilere destek olabilmek için yurt çapındaki farklı belediyeler çeşitli projeler hayata geçirirken, vatandaşlar da belediyelerin resmi internet sitelerinden ya da sosyal medya hesapları üzerinden desteklere ilişkin yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar.

Emeklilere Destek Çeki

Belediyeler mayıs ayının ilk günlerinden itibaren emeklere sunulacak olan desteklere dair açıklamalarda bulunurken, Bursa Büyükşehir Belediyesi de 2000 TL değerinde destek çeki dağıtımının başlayacağını duyurdu. Söz konusu destek çeki dağıtımının detaylarına ilişkin bilgilendirmede bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey:

“Emekli hemşehrilerimizin bütçesine katkı sunmak, bir nebze de olsa harcamalarına destek olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, ilk olarak ihtiyaç sahibi emeklilerimize 2000 TL değerinde destek çeki dağıtımına başlıyoruz. Kurban Bayramı’nda dağıtımına başlanacak olan destek çekleri için 16-26 Mayıs tarihleri arasında bbbsosyalyardimlar.bursa.bel.tr web sayfamız ya da Sosyal Hizmet Daire Başkanlığı’na gelerek dilekçeyle başvuruda bulunabilirsiniz. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak dayanışma ağıyla tüm kenti saracak, ihtiyaç sahibi tüm hemşehrilerimize ulaşacağız. Vatandaşımızın hayatına dokunan, yaşanan ekonomik krizin etkilerini azaltacak sosyal projelerle Bursa’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Tüm büyüklerimi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” dedi.

Turk Lirasi Ozel Sekt R Zammi

Emeklilere Belediye Destekleri 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi 2000 TL'lik destek ile ilgili bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı şehirlerde yaşayan emekliler de belediyelerin destek projeleri ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede, belediyelerin güncel desteklerine erişmek, detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler belediyelerin resmi internet sitelerini ya da sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler. İlerleyen süreçlerde de emeklilere yönelik yeni destekler hayata geçirildikçe belediyeler açıklamalarda bulunacaklar.

Editör: Ali Ölmez