Önceki yıllarda başlatılan uygulama, emeklilerin sağlık hizmetlerine erişiminde bazı zorluklar yaşamalarına neden oldu, özellikle de artan yaşam maliyetleri karşısında. SGK, bu sorunun üstesinden gelmek için önemli adımlar attı ve kapsamlı bir düzenleme yaparak emeklilere daha fazla imkan tanıdı. Özellikle fizik tedavi ve kaplıca gibi yüksek maliyetli hizmetler, sağlıklı yaşam için vazgeçilmez olanaklar haline geldi. Bu gelişme, emeklilerin daha aktif ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine olanak sağlıyor.

Emeklilere Ücretsiz Kaplıca Hizmeti

Emeklilerin ücretsiz olarak yararlanabileceği kaplıca hizmetlerine ilişkin detaylar araştırılmaya başlandı. Bu hizmetten faydalanabilmek için herhangi bir sağlık kurumundan alınacak sağlık kurulu raporu yeterli olacaktır. Rapor, en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon ya da tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanı tarafından verilmelidir. SGK tarafından yeni uygulamaya alınan bu düzenleme ile ileri yaşlı emeklilerin refakatçileri de kaplıca hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabileceklerdir.

Akbank'tan Müthiş Kampanya! Başvuranlara Anında FAİZSİZ 20 Bin TL'yi Veriyor Akbank'tan Müthiş Kampanya! Başvuranlara Anında FAİZSİZ 20 Bin TL'yi Veriyor

Türkiye Genelinde Ücretsiz Hizmet Verilecek

Emeklilere 6 Ay Süreyle Ayrıcalık

6 aylık bir süre boyunca, emeklilerin sağlık durumlarının değerlendirilmesi sonucunda, kaplıca hizmetlerinden ücretsiz yararlanmalarına izin verilecek. Ancak, bu süre boyunca tedavinin devam edip etmediğini gösteren bir rapor sunmaları gerekecek.