1 Haziran tarihinde başlayan ve 30 Haziran tarihine kadar devam edecek olan emekli promosyonu fırsatlarıyla ilgili bankalar resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunmaya başladılar. Bu çerçevede, söz konusu emekli promosyonu kampanyaları devam ederken, maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt verecek emekliler de yüksek promosyon getirisi elde etmek istiyorlar. Haziran ayının ilk günleri itibariyle en yüksek promosyonun hangi seviyeye kadar yükseldiği ve önümüzdeki süreçlerde promosyona ara zam yapılıp yapılmayacağı araştırılan konular arasında yer alıyor.

Emekli Promosyonları 2024 Haziran

Haziran ayının ilk günlerinde bankalar peş peşe promosyon miktarlarını güncellemeye başladılar. Bu çerçevede, 1 Haziran tarihinde başlayan ve 30 Haziran tarihine kadar devam edecek olan emekli promosyonu kampanyalarının açıklanmasının ardından maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere maaş aralıklarına göre sunulacak olan promosyonlar merak konusu oldu. Bankaların resmi internet sitelerinde yer alan emekli promosyonu fırsatları incelendiğinde haziran ayında maaş aralıklarına göre en yüksek 18.000 TL'ye varan promosyon sunuluyor. Bu çerçevede, maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emekliler ek koşulları da yerine getirmeleri durumunda 18.000 TL'ye varan promosyon ödemesinden yararlanabilecekler.

Emeklilere Destek

Emekli Promosyonlarına Zam Gelecek Mi?

Emekli promosyonu ödemeleri haziran ayında 18.000 TL seviyesine kadar ulaşırken, emekli promosyonlarının mart ayında zamlanmasının ardından yeni artışların hayata geçip geçmeyeceği merak ediliyor. Mart ayında kamu bankaları emekli promosyonuna zam yapmış ve peşinden promosyon ödemeleri 18.000 TL seviyesine kadar çıkmıştı. Promosyonlar maaş tutarına göre belirlendiği için emekli maaşlarında artışa gidilmesi durumunda promosyonlar da güncellenebilir. Bu çerçevede, Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını temmuz ayının ilk günlerinde duyurması ve milyonlarca emeklinin maaşında artışa gidilmesinin ardından promosyon ödemelerine zam yapılabilir. Emekliler de temmuz ve ağustos ayında promosyon ödemelerine ilişkin yapılacak açıklamaları yakından takip edecekler.

Editör: Ali Ölmez