Mayıs ayında enflasyon yüzde 3,37 olarak gerçekleştiğini Türkiye İstatistik Kurumu dün saat 10'da duyurdu. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yılın ilk beş ayında enflasyon verileri baz alınarak gerçekleşen hesaplamalara göre beş aylık enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından milyonlarca emeklinin maaşının hangi oranda atacağı netlik kazanacak. Bu çerçevede, emekliler de mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından haziran ayının ilk günlerinde güncel enflasyon verileri üzerinden yapılan hesaplamaları ve tahminleri yakından takip ediyorlar.

Emekli Maaş Zammı 2024 Temmuz

Emekli maaşlarına hangi oranda zam yapılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmese de yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlendi. Haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde açıklamasının ardından bu oranın yüzde 25 seviyesine yükseleceği düşünülüyor. Bu durumda, emekli maaşlarına da yüzde 25 civarında artışa gidilebilir. Emekli maaşları için nihai zam haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından netlik kazanacağı için emekliler de temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarına dair yapacağı açıklamaları yakından takip edecekler.

Asgari Ucret 2024 Zammi

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olur?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından beş aylık enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, haziran ayında son rakamlarının açıklamasının ardından emekli maaşlarının yüzde 25 civarında artacağı tahmin edildiği için ocak ayında 10.000 TL seviyesine çıkan en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. En düşük emekli maaşına yapılacak zam için resmi makamlardan açıklama gelmedi ancak emekli maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler bulunduğu için en düşük emekli maaşının da yüzde 20 ile 25 aralığında artış hayata geçebilir. Böylece temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ve emekli maaşı zammının netlik kazanması sonrasında 10.000 TL olan en düşük emekli maaşı 12.000 TL ile 12.500 TL aralığına yükselebilir.

Editör: Ali Ölmez