17 Mayıs tarihinde başlayacak olan emekli maaş ödemeleri 28 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Söz konusu maaşlar tahsis numarasının son rakamına göre SSK ve Bağkur emeklilerinin hesaplarına yatırılacak. Maaş ödemeleri için emeklilerin bekleyişi devam ederken, emekli maaş zamları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, güncel enflasyon verileri baz alınarak emekli maaşlarına yapılacak olan artışlar için hesaplamalar gerçekleştiriliyor ve tablolar oluşturuluyor.

Emekli Maaş Zammı Oranı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun ocak, şubat, mart, nisan ayı enflasyon verileri ile gerçekleşen hesaplamalara göre dört aylık enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın artacağı tahmin ediliyor. Bu çerçevede, emekli maaş zamları için net bir tablo ortaya çıkmazken emekli maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında zamanacağına dair tahminler de bulunuyor. Haziran ve temmuz ayının ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmasıyla birlikte zam oranı için daha net bir tablo belirlenecek.

Hesap Makinesi Gorseli 2 3

En Düşük Emekli Maaşı 2024

Mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından duyurulmasının ardından emekli maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler gündemde yer alırken, ocak ayında 7500 TL'den 10.000 TL seviyesine yükselen en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı ile birlikte dört aylık enflasyon oranı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın yüzde 20 ile 25 arasında yer olacağı tahmin ediliyor. Bu çerçevede, en düşük emekli maaşı da 12.000 TL ile 12.500 TL aralığında yer alabilir. Temmuz ayının ilk günlerinde emekli maaşlarında artışa gidilmesinin ardından en düşük maaş belli olacak.

Editör: Ali Ölmez