Mayıs ayında enflasyon yüzde 3,37 olarak gerçekleşirken, mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlendi. Bu çerçevede, milyonlarca emeklinin ve memurun gözü kulağı önümüzdeki haftalarda açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon verilerine ilişkin açıklamada bulunmasının ardından emekli maaş zammı için tablo netlik kazanacak ancak söz konusu enflasyon verileri öncesinde emekli maaş zamları için hesaplamalar gerçekleştiriliyor ve tablolar oluşturuluyor.

Emekli Zammı 2024 Temmuz

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından SSK ve Bağkur emeklilerinin beş aylık zam oranı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından bu oranın yüzde 25’e yükseleceği tahmin ediliyor. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde milyonlarca SSK ve Bağkur emeklisinin maaşına yüzde 25 dolaylarında zam yapılabilir. SSK ve Bağkur emekli maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanacak.

Hesap Makinesi Gorseli 2 3

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, ocak ayında 10.000 TL seviyesine yükselen en düşük emekli maaşının önümüzdeki süreçlerde hangi seviyeye çıkacağı merak ediliyor. Emekli maaşlarının haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından yüzde 25 oranında artacağı tahmin edildiği için 10.000 TL olan en düşük emekli maaşı da 12.500 TL seviyesine yükselebilir. Haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından milyonlarca emeklinin, memurun ve sosyal yardım ödemesinden yararlanan vatandaşın alacağı ödemelerideki artış miktarı netlik kazanacağı için vatandaşlar da Türkiye İstatistik Kurumu'nun temmuz ayının ilk günlerinde enflasyon verilerine ilişkin yapılacak açıklamaları yakından takip edecekler.

Editör: Ali Ölmez