SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerine mayıs ayı maaş ödemeleri iletiliyor. 28 Mayıs tarihine kadar tahsis numarasının son rakamına göre maaş ödemeleri gerçekleşecek. Söz konusu maaş ödemelerine dair bekleyiş sürerken, Mayıs ayının son günlerinde emekli maaş zamlarına dair gelişmeler gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Bu çerçevede, milyonlarca emeklinin maaşına hangi oranda zam yapılacağı, maaş zamlarının ne zaman netlik kazanacağı ve gerçekleşecek artış neticesinde en düşük emekli maaşının kaç TL olacak en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon rakamları ve enflasyon beklentileri üzerinden emekli maaş zamları için hesaplamalar gerçekleştiriliyor.

Emekli Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

Milyonlarca emeklinin maaşına hangi oranda zam yapılacağı mayıs ayı enflasyon rakamlarının haziran ayında duyurulması ile birlikte netlik kazanmaya başlayacak. 3 Haziran tarihinde saat 10'da Türkiye İstatistik Kurumu mayıs ayı enflasyon rakamlarını duyuracak. Söz konusu enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yılın ilk beş ayındaki enflasyon verisi netlik kazanacak. Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından ise emekli maaş zammı için nihai tablo ortaya çıkacak.

Emeklilere Destek 5000 Tl

Emekli Maaşları Ne Kadar Artacak?

3 Haziran tarihinde açıklanacak olan mayıs ayı enflasyon rakamları, temmuz ayında açıklanacak olan haziran ayı enflasyon verileri için milyonlarca emeklinin ve memurun bekleyişi devam ederken, maaşlara hangi oranda zam yapılacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Emekli maaş zammı için henüz oran telaffuz edilmedi ancak ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon verileri baz alınarak gerçekten hesaplamalara göre yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın yüzde 20 ile 25 aralığında yer alacağı tahmin ediliyor. Emekli maaşlarında yüzde 20 ile 25 aralığında artışa gidilmesi halinde en düşük emekli maaşı da 12.000 TL ile 12.500 TL aralığında yer alabilir.

Editör: Ali Ölmez