Ziraat Bankası’nın, Vakıfbank’ın ve Halkbank'ın mart ayında emekli promosyonu ödemelerini 12.000 TL seviyesine kadar yükseltmesinin ardından özel bankalar da peş peşe promosyon fırsatları güncellenmiş ve ek kampanyalar neticesinde emeklilere 18.000 TL'ye varan promosyon sunmaya başlamışlardı. Özel bankalar arasında promosyonlar 18.000 TL'ye kadar çıkarken, emekli maaşı ek yüksek getiri elde etmek için promosyon fırsatları yakından takip ediliyor. Bu çerçevede, önümüzdeki süreçlerde emekli promosyonlarında yeni artışların olup olmayacağı ve artış olacaksa hangi tarihte artış beklendiği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Emekli Promosyonlarına Zam Gelecek Mi?

Mayıs ayında maaşını üç ay boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere ek koşullar ile birlikte 18.000 TL'ye varan promosyon sunulurken, mart ayındaki artışın ardından yeni artışların olup olmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Emekli promosyonlarına zam yapılacağına ilişkin bankalar henüz resmi bir açıklamalarda bulunmadılar ancak temmuz ayında milyonlarca SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklisinin maaşına altı aylık enflasyon verisine göre yüzde 20 ile 25 oranında zam yapılacağı tahmin ediliyor. Temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından emekli maaşlarında artışa gidilmesiyle birlikte promosyon ödemeleri yükselebilir. Emekliler de temmuz ve ağustos aylarında emekli promosyonlarına ilişkin bankalar tarafından yayınlanacak duyuru metinlerini yakından takip edecekler.

Sosyal Yardim Zamlari

Emekli Promosyonları Ne Kadar Olacak?

Emekli promosyonları mayıs ayında 18.000 TL seviyesine kadar çıkarken, önümüzdeki süreçlerde artış beklentisi bulunması dolayısıyla promosyonların kaç TL olacağı merak ediliyor. Emekli promosyonları için henüz tutar telaffuz edilmedi ancak maaşların yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler bulunduğu için emekli maaşları birlikte promosyonlar da yükselebilir. Böylece maaş aralıklarına göre sunulan promosyonlar 20.000 TL seviyesine kadar yükselebilir. Önümüzdeki ayların ilk günlerinde ay boyunca devam edecek olan promosyon fırsatlarında artışlar oluşması durumunda bankalar resmi internet siteleri üzerinden duyurular yayınlayacaklar.

Editör: Ali Ölmez