Mart ayında kamu bankalarının emekli promosyonlarını yükseltmesinin ardından özel bankalar da peş peşe promosyonlarda artışa gittiler. Bu çerçevede, 31 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan emekli promosyonu kampanyaları çerçevesinde maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere maaş aralıklarına göre 18.000 TL'ye varan promosyonlar sunulurken, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri de yüksek promosyon getirisi elde etmek için araştırmalara devam ediyorlar. Önümüzdeki süreçlerde emekli promosyonlarında artışa gidilip gidilmeyeceği merak edilirken, emekli promosyonları zamlarına dair çeşitli tahminler yürütülüyor.

Emekli Promosyonları Artacak Mı?

Kamu bankalarının maaş aralıklarına göre sunulan emekli promosyonunu 12.000 TL'ye kadar yükseltmesi ve peşinden özel bankaların da promosyonları 18.000 TL'ye kadar çıkarması sonrasında ilerleyen süreçlerde emekli promosyonlarında yeni artışların olup olmayacağı mayıs ayının ortalarına doğru yaklaşırken merak edilen konular arasında yer alıyor. Mayıs ayında emekli promosyonları 18.000 TL'ye kadar çıkarken, promosyon miktarları maaş miktarlarına göre belirlendiği için emekli maaşlarında artışa gidilmesinin ardından promosyon ödemeleri de değişkenlik gösterebilir. Bu çerçevede, Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını temmuz ayının ilk günleride açıklamasının ardından milyonlarca emeklinin maaşına altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılacak. Temmuz ayında emekli maaşlarında artışa gidilmesi ile birlikte temmuz-ağustos aylarında promosyon ödemelerinde artışlar oluşması halinde bankalar resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesap üzerinden yayınlayacakları duyurular ile kamuoyunu bilgilendirebilirler.

Maas Promosyonu Mayis 2024

Emekli Promosyonu En Yüksek Ne Kadar?

Temmuz ayında emekli promosyonlarında maaş zamlarının belli olmasının ardından artış olup olmayacağı merak edilirken, mayıs ayında emekli maaşına ek en yüksek getiri elde etmek isteyen kişiler bankaların güncel promosyon fırsatlarını merak ediyorlar. Emekli maaşını üç yıl boyunca aynı bankada alacağına dair taahhüt veren emeklilere mayıs ayında bankadan bankaya değişmekle birlikte ek kampanyalar neticesinde 18.000 TL'ye varan promosyon sunuluyor. Promosyon ödemeleri ve ek fırsatların detayları çeşitli faktörlere göre değişkenlik gösterdiği için bankaların resmi internet sitelerinde bulunan emekli promosyonu sayfalarından güncel ödemelere dair bilgi edinilebilir.

Editör: Ali Ölmez