Haziran ayının son gününe kadar maaşını aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere maaş aralıklarına göre değişmekle birlikte 18.000 TL'ye varan promosyon sunuluyor. Söz konusu emekli promosyonu kampanyaları devam ederken, emekli promosyonlarında artış olup olmayacağı merak ediliyor. Son olarak mart ayında kamu bankalarının emekli promosyonları yükseltmesinin ardından özel bankalar da promosyonları 18.000 TL seviyesine kadar çıkarmışlardı. Bu çerçevede, ilerleyen süreçlerde promosyon ödemelerinde yeni artışların olup olmayacağı haziran ayının ortalarına doğru yaklaşırken gündemin ilk sıralarında yer alıyor.

Emekli Promosyonları 2024 Temmuz

30 Haziran'a kadar devam edecek olan emekli promosyonu fırsatları emekliler tarafından yakından takip edilirken, ilerleyen süreçlerde promosyonlarda artışlar olup olmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Emekli promosyonu ödemeleri maaş miktarına göre belirleniyor. Bu çerçevede, emekli maaşlarında artış gidilmesinin ardından promosyon ödemeleri de yükselebilir. Emekli maaşlarına temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından zam yapılacak. Enflasyon farkı ve enflasyon beklentileri baz alınarak gerçekleşen hesaplamalara göre SSK ve Bağkur emekli maaşlarının yüzde 25, memur emeklisinin maaşlarının yüzde 20 dolaylarında artacağı tahmin edilirken, temmuz ayının ilk günlerinde emekli maaşlarında artışa gidilmesinin ardından emekli promosyonlarına zam gelebilir. Emekli promosyonlarının yükselmesi halinde de bankalar resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacakları duyurular ile bilgilendirmede bulunacaklar.

Turk Lirasi Promosyon

Maaş Promosyonları Haziran 2024

Emekli promosyonlarına dair gelişmeler her ay düzenli olarak emekliler tarafından yakından takip edilirken, çalışanların maaş promosyonları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Çalışanların maaş promosyonlarının belirlenebilmesi için bankalar ile kurumlar, belediyeler, müdürlükler, işyerleri, üniversiteler görüşmeler gerçekleştiriyorlar. Söz konusu görüşmeler neticesinde anlaşmalar sağlandıkça kamuoyuna bilgi verilirken, önümüzdeki süreçlerde çalışanların maaş promosyonu için anlaşmalar sağlandıkça açıklamalar gelecek. Haziran ayının son günlerine kadar maaş promosyonlarına dair yapılacak açıklamalar da çalışanlar yakından takip edilecek.

Editör: Ali Ölmez