Türkiye İstatistik Kurumu'nun her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarını açıklaması neticesinde emekli ve memur maaş zamları için daha net bir tablo ortaya çıkarken, ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon rakamları baz alınarak yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın hangi seviyeye yükseleceği ve emekli maaşlarının ne kadar artacağı merak ediliyor. Bu çerçevede, enflasyon verileri ve beklentileri üzerinden emekli maaş zamları için hesaplamalar gerçekleştiriliyor ve tahminler yürütülüyor.

Emekli Maaş Zammı 2024 Temmuz

Temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarını Türkiye İstatistik Kurumu duyuracak. Söz konusu enflasyon rakamları için milyonlarca emekli ve memur heyecanlı bekleyişe devam ederken, enflasyon verileri öncesinde zam hesaplamaları hız kesmeden devam ediyor. Yılın ilk dört ayındaki enflasyon oranları ile yapılan hesaplamalara göre dört aylık enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranı yüzde 20 ile 25 aralığında olacağına dair tahminler bulunuyor. Altı aylık enflasyon farkının yüzde 20 ile 25 arasında yer alması durumunda emekli maaşlarına yüzde 20 ile 25 arasında artışa gidilebilir.

Hesap Makinesi Gorseli 2 3

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler bulunurken, ocak ayında 7500 TL'den 10.000 TL'ye çıkan en düşük emekli maaşının hangi seviyeye yükseleceği de mayıs ayının ortalarında merak edilen konular arasında yer alıyor. En düşük emekli maaşına da diğer maaşlarda olduğu gibi yüzde 20 ile 25 aralığında zam yapılabilir. Bu durumda, en düşük emekli maaşı 12.000 TL ile 12.500 TL aralığında yer alabilir. En düşük emekli maaşı alanlar ve maaş farkı tutarlarlarda olan emekliler önümüzdeki ayların ilk günlerindeki bir önceki ayın enflasyon rakamlarına ilişkin Türkiye İstatistik Kurumu'nun yapacağı açıklamaları yakından takip edecekler. TÜİK tarafından yapılacak açıklamalar neticesinde emekli maaş zammı için daha net bir tablo ortaya çıkacak.

Editör: Ali Ölmez