Bankalar kredi faizlerini uzun müddet düşük seviyede yakaladı. Pandeminin de tesiriyle kredi kullanım oranları fazlaca arttı. Vatandaşlar nakit ihtiyaçlarını bankaların sağladığı krediler aracılığı ile karşıladı.Kredi çekecek herkesi ilgilendiriyor. Kredi faiz oranları değişti. Bankalar art arda duyurdu. İhtiyaç, konut ve taşıt kredilerinde faiz oranları yeniden belirlendi. Özellikle nakit ihtiyacı olan vatandaşlar 'Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank 2021 faiz oranları ne kadar oldu?' diye araştırma yapıyor. Kredi çekeceklerin ilk tercihi çoğu zaman, uygun koşullar sunmaları nedeni ile kamu bankalarından yana oluyor. İşte kredi çekecekler için Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası ve Akbank'ın en güncel kredi faiz oranları...

ZİRAAT BANKASI KREDİ FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi: %1.51'den

Taşıt kredisi (kaskolu): %1.54

Taşıt kredisi (kaskosuz): %1.56

Konut kredisi: %1.37'den başlayan fiyatlarla

VAKIFBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

Taşıt kredisi: %1.50'den

Bayram İhtiyaç kredisi %1.51'den

SarıPanjur Konut Kredisi: %1,32'den başlamaktadır.

HALKBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

İhtiyaç Kredilerinde %1,51'dan,

Taşıt Kredilerinde %1,54'den,

Konut Kredilerinde %1,38'den başlayan faiz oranları uygulanmaktadır.

TÜRKİYE İŞ BANKASI KREDİ FAİZ ORANLARI

Kredi tutarı: 100 bin lira

Faiz: 1.45

Vade: 60 ay

Aylık taksit: 2506 lira

Toplam geri ödeme: 152.206 lira

AKBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

Kredi tutarı: 100 bin lira

Faiz: 1.39

Vade: 60 ay

Aylık taksit: 2468 lira

Toplam geri ödeme: 149.753 lira

EV KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri yeterlidir. Banka başvuru işleminde ilk olarak konut kredisi başvuru formu doldurmanızı ister. Ardından kimlik numarası bilginiz üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak kredi için uygunluğunuz değerlendirilir.

Yeterli bulunmanız durumunda banka konut kredisi ekspertiz ücreti talep eder ve bu ücreti ödemeniz durumunda konut kredisi eksper raporu çıkartılarak konutun değeri belirlenerek bu değer üzerinden maksimum yüzde 80 oranında kredi kullanmanıza izin verir. Geriye kalan yüzde 20 'lik tutar ise konut kredisi peşinatı olarak sizden tahsil edilir. Genelde konut kredisi onay süresi 3-4 iş günü arasında değişmekte olup konut kredisi ekspertiz işlemi daha kısa sürede tamamlanırsa 1-2 gün içinde dahi yapılabilmektedir.

Ardından banka satış sürecini başlatır ve tapu dairesinden randevu alınarak bankanın avukatı ile beraber konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişi ile satışı yapacak olan kişi ile beraber tapuya gidilerek satış yapılır. Banka avukatı bu esnada tapu kütüğü kaydına banka adına tapuya ipotek şerhi koydurur ve konut kredisi borcu bitene kadar tapuya ipotek şerhi uygulanmaya devam eder.