Ekmek fiyat tarifeleri geçtiğimiz aylarda olduğu gibi mayıs ayında fırıncıların talepleri doğrultusunda değişebiliyor. Bu çerçevede, yurt çapındaki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar ekmek fiyat tarifeleri için güncel gelişmeleri yakından takip ederken, zam ya da indirim kararları alınması durumunda kamuoyuna bilgi veriliyor. Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren ekmek fiyatlarında artışlar oluştukça açıklamalar gelirken, Elazığ'da ekmek fiyatlarına zam yapıldığı duyuruldu.

Ekmeğe Zam Yapıldı

Elazığ'da fırıncılar odası başkanlığı tarafından alınan karar ile birlikte 200 gram ekmeğin fiyatında artışa gidildi. Önceki süreçte 8 TL olan ekmek 2 TL'lik zam neticesinde 10 TL seviyesine yükseldi. Ekmek fiyatlarında artışın yaşanmasının ardından kent genelindeki fırıncılar ekmek fiyatlarını güncellemeye başladılar.

Ekmek 2 2

Ekmeğe Zam Gelecek Mi?

Elazığ'da ekmek fiyatlarında 2 TL’lik artışa gidilmesinin yanı sıra, yurt çapındaki farklı illerde mayıs ayının ilk günlerinden itibaren ekmek fiyat tarifeleri değişmeye devam ediyor. Bu çerçevede, mayıs ayının son günlerine kadar fırıncıların talepleri doğrultusunda ekmek fiyatlarına zam yapılmasına ilişkin karar alınması durumunda fırıncılar olayları kamuoyunu bilgilendirecekler. Ekmek fiyat zamları yakından takip edilirken, belediyelerin halk ekmek projeleri de merak ediliyor. Bu çerçevede, halk ekmek fiyatlarında indirim ya da zamlarlar gerçekleştikçe belediyeler resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile kamuoyunu bilgilendiriyorlar.

Editör: Ali Ölmez