Fırıncıların talepleri doğrultusunda geçtiğimiz aylarda olduğu gibi haziran ayında da ülke genelideki farklı şehirlerde ekmek fiyat tarifelerinde değişikliğe gidiliyor. Bu çerçevede, ekmek zamları vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, güncel gelişmeler de yaşanmaya devam ediyor. Bilecik Valiliği de Bozüyük ilçesinde ekmek fiyatlarının 8 TL'den 10 TL seviyesine yükseldiğine dair karar sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla bilgilendirmede bulundu.

Ekmek Zammı 2024 Haziran

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde ekmek fiyatları 8 TL'den 10 TL'ye yükselmiş ve 200 gram ekmek 3 Haziran tarihinden itibaren 10 TL'den satılmaya başlanmıştı. Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre 200 gram ekmek 8 TL'den, 250 gram ekmek ise 10 TL'den satılacak. Konuya ilişkin Valiliğin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda:

‘’Valiliğimiz Ticaret İl Müdürlüğü tarafından, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasına ve Bozüyük Esnaf ve Sanatkarlar Odasına, odalar tarafından düzenlenen tarifeyi bulundurmayan ve tarifeye uymayan esnaf ve tacirlere mevzuatta belirtilen cezai işlemlerin uygulanması ve yapılan işlemler hakkında valiliğimize, Ticaret İl Müdürlüğü tarafından bilgi verilmesi hususunda resmi yazı yazılmıştır. İlgili yazı, odalar tarafından ekmek üretimi yapan fırıncı esnafa tebliğ edilmiştir. Ayrıca 5 Haziran 2024 Çarşamba günü, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasında, fırıncı esnafın yeni ekmek zam talebi için toplanan Ekmek Azami Fiyat Tarifesi Komisyonu'nun, tarife hakkında görüşleri alınarak, ilgili mevzuat gereği değerlendirmek üzere Ticaret Bakanlığımıza gönderilmiştir’’ denildi.

Ekmek 2 2

Ekmeğe Zam Gelecek Mi?

Bilecik Valiliği ekmeğin eski fiyattan satılacağına ilişkin bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar da ekmek fiyat tarifelerine dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, önümüzdeki süreçlerde ekmeğe zam yapılmasına ilişkin kararlar alınması durumunda kamuoyu bilgilendirilecek.

Editör: Ali Ölmez