Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren yurt çapındaki farklı şehirlerde ekmek fiyatlarında artışlar yaşanırken, fırıncıların talepleri doğrultusunda ekmeğe zam yapıldıkça kamuoyuna bilgi verilirken, toplu taşıma fiyatlarında artışlar da hayata geçmeye devam ediyor. Bu çerçevede, ekmek ve toplu taşıma fiyat tarifelerinde değişiklikler yaşandıkça kamuoyu bilgilendirilirken, farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar da söz konusu gelişmeleri merak ediyorlar. Elazığ'da da ekmek ve toplu taşıma fiyat tarifeleri değişti.

Ekmeğe ve Toplu Taşımaya Zam

Elazığ'da alınan karar neticesinde ulaşım ve ekmek fiyatlarında artışa gidildi. 10 TL olan şehiriçi yolcu taşıma ücreti yüzde 50 oranında artış neticesinde 15 TL seviyesine yükselirken, 8 TL olan ekmek de 10 TL seviyesine çıktı. Minibüslerde 8 TL olan öğrenci ücreti 12 TL, 10 TL olan tam ücret 15 TL olurken, 200 gram ekmeği 8 TL'den 10 TL seviyesine yükselmesinin ardından kent genelinde söz konusu güncellemeler yapılmaya başlandı.

Ekmege Zammii

Ekmeğe Zam Gelecek Mi?

Elazığ'da 200 gram ekmeğe yüzde 25 oranında zam yapılırken, ülke genelindeki farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar da ekmek fiyat tarifelerinde değişiklikler olup olmayacağını merak ediyorlar. Ekmek fiyatları fırıncıların talepleri doğrultusunda fırıncılar odaları tarafından değerlendirilirken, mayıs ayının son günlerine kadar farklı şekillerde ekmek fiyatlarına zam yapılabilir. Bu kapsamda, farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar fırıncıların talepleri doğrultusunda fırıncılar odaların alacağı kararları yakından takip edecekler.

Editör: Ali Ölmez