Ekmeğe zam yapılacak mı, haziranda ekmeğe zam gelecek mi, ekmek fiyat tarifelerinde artış olacak mı gibi araştırmalar haziran ayının ilk günlerinden itibaren gerçekleşirken, yurt çapındaki farklı şehirlerde ekmek fiyatlarında artışa gidildikçe fırıncılar odaları kamuoyunu bilgilendiren açıklamalarda bulunuyorlar. Bu çerçevede, ekmek fiyat tarifelerine dair değişimlerin yaşandığı açıklamaları gelirken, vatandaşlar da güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Konya'da da ekmek fiyatında artışa gidildi. Gerçekleşen artış neticesinde 200 gram ekmek fiyatı yükselirken, yarından itibaren geçerli olacak zamlı fiyatlar merak ediliyor.

Ekmeğe Zam Geldi

Konya'da alınan karar neticesinde 200 gram ekmeğe zam geldi. Gerçekleşen artış neticesinde 7 TL'den satılan 200 gram ekmek fiyatı 9 TL seviyesine yükselirken, söz konusu zamlı fiyatlar 12 Haziran tarihinden itibaren geçerli olacak. Konya Fırıncılar Odası tarafından alınan karar sonrasında yarından itibaren şehir genelindeki fırıncılar ekmek fiyat tarifelerini güncellemeye başlayacaklar. 300 gram tandır ekmek 23 TL, 300 gram tırnaklı pide 24 TL, 200 gram kepekli ekmek 18 TL, 250 gram tam buğday ekmeği 25 TL, 500 gram Karadeniz ekmeği 36 TL, 500 gram patatesli ekmek 65 TL, 100 gram sütlü ekmek 13 TL ve 100 gram mısır ve ekmek ise 13 TL olacak.

Ekmege

Ekmek Zammı 2024 Haziran

Konya'da ekmek fiyatlarındaki 2 TL’lik artış yaşanırken, yurt çapındaki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar da ekmek fiyat tarifelerinde değişikliklerin olup olmayacağını merak ediyorlar. Ekmek fiyatlarındaki artışlar için Türkiye genelindeki fırıncılar taleplerde bulunurken, fırın odaları da ekmek fiyatlarında artışa gidildikçe resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu çerçevede, fırıncılar odalarının resmi internet sitelerinden ya da sosyal medya hesapları üzerinden ekmek fiyat tarifelerindeki değişikliklere dair açıklamalar yapılacak.

Editör: Ali Ölmez