Mayıs ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi fırıncıların talepleri doğrultusunda ekmek fiyat tarifelerinde değişiklikler oluştukça fırıncılar odaları kamuoyunu bilgilendiriyorlar. Bu kapsamda, mayıs ayının ortalarına doğru yaklaşırken yurt çapındaki farklı illerde ikamet eden vatandaşlar ekmek fiyat tarifelerindeki değişimleri yakından takip ederken, yeni duyurular da gelmeye devam ediyor. Edirne’nin üç ilçesinde ekmek fiyatlarında artışa gidilmesinin ardından güncel fiyatlara ve artış miktarlarına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Ekmek Zammı 2024 Mayıs

Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren ülke genelindeki fırıncıların maliyet artışları gibi gerekçelerle ekmek fiyat tarifelerinde artış talep etmesinin ardından fırıncılar odaları da söz konusu talepleri görüşüyorlar. Bu kapsamda, Edirne’nin 3 ilçesinde ekmek fiyatlarında artışa gidildi. 7.50 TL'den satılan 210 gram ekmek gerçekleşen artış neticesinde 10 TL seviyesine yükselirken, i̇psala, Keşan ve Enez’de fırın ve bakkallarda ekmek 10 TL'den satılmaya başlandı.

Ekmek Ucretsiz

Ekmeğe Zam Gelecek Mi?

Edirne'nin 3 ilçesinde gerçekleşen artış neticesinde 7.5 TL olan ekmek fiyatı 10 TL seviyesine yükselirken, ülke genelindeki farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar da ekmek fiyatlarında yeni artışların olup olmayacağını merak ediyorlar. Ekmeğe zam yapılırsa kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanıyor. Bu çerçevede, mayıs ayının son günlerine kadar fırıncıların talepleri doğrultusunda ekmek fiyatlarında değişiklikler oluştukça kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanacak. Vatandaşlar da ekmek fiyatlarına ilişkin gelişmeleri yakından takip edecekler.

Editör: Ali Ölmez