MEB’ in 2017-2018 eğitim takviminde okullar ne zaman kapanıyor, öğrencilere karne tatili ne zaman sorularına yanıt Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önceden resmi web sitesinde açıklama yapıldı. 18 Eylül 2017 tarihinde başlayan eğitim – öğretim döneminin bitmesine çok az kaldı. Öğrenciler tatile gitmek için sabırsızlıkla bekliyor. Diğer bir yandan öğrencilerin velileri sınav sonuçlarını çocukların başarılarını e – Okul VBS sayfasından takip edebiliyor.

Öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği haber, okulların kapanmasına daha kaç gün kaldı? Milli Eğitim Bakanlığı’ nın kendi web sitesinde yapmış olduğu 2017 – 2018 Eğitim – Öğretim dönemi takviminde okullar 18 Eylül 2017‘ de başladı. vermiş olduğu ara tatil 22 Ocak 2018 tarihinde başladı, 2 Şubat 2018 tarihinde ise ara tatil sona erdi. İkinci kanaat dönemi derslerin başlangıcı 5 Şubat 2018 tarihinde başladı. Peki okullar tamamen ne zaman kapanıyor ? 

Okul tatilinin ne zaman başlayıp ne zaman sona ericek  sorusuna en az öğrenciler kadar aileleri de merak ediyor. Yaz tatilinin ne zaman başlayacağını araştıran öğrenciler tatilin başlayacağı gün için geri sayıma başladı. İkinci kanaat dönemi nin sonlanacağı tarih aslında belli. İkinci kanaat dönemi, 8 Haziran 2018 Cuma günü karnelerin alınmasıyla sona erecek. Öğrenciler merakla beklediği 3 Aylık yaz tatiline başlayacak. Tabi aynı zamanda 3 Aylık yaz tatilinin bitiş tarihi ve eğitim – öğretim yılının yeni döneminin başlangıç tarihi de belli oldu. 3 aylık yaz tatilinin ardından da 17 Eylül 2018 Pazartesi günü okullar yeniden açılıp eğitimine kaldığı yerden devam edecek.