Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yeni bir açıklama geldi. Tüm motorlu taşıt sürücü kursları için açık ortaokul ve açık lise sınavlarını 81 ilde elektronik sınav uygulaması olarak yazılı değil dijital dönüşüm şeklinde başlatılacak. Bu uygulama için Türkiye genelinde 92 merkezde daha açılacak.

MEB yetkililerinden gelen açıklamada bakanlık motorlu taşıt kursları ve sınavları için dijital devrime hazırlanıyor dedi. Bu dijital sınav gelecek yıldan itibaren tüm motorlu taşıt sürücü kursu sınavı ile 81 ilde 124 E-Sınav merkezinde yapılacak. Bu uygulamaya Kalkınma Bakanlığı da yaygınlaşması için katkıda bulunacak. Şuanda bu uygulama yani e-sınav 29 il merkezinde 32 salonda yapılıyor. Ama başlatılacak uygulama ile birlikte 32 salon sayısının Türkiye genelinde 92 salona çıkartılacak. İlk etapta bu dijital sınav il merkezlerinde kurulacak. E-sınav salonlarının ilerleyen dönemlerde nüfus yoğunluğuna göre büyük ilçelerde de açılması planlanıyor. Bu merkezlerin e-sınav için sorunsuz olması açısından ileri teknoloji ve akıllı cihazlarla donatılarak, her bir salonun aynı anda bin kişinin sınava gireceği şekilde uyumlu olacak.

E-sınav uygulaması için açılacak olan ilk elektronik sınav merkezi Ankara’nın Çiğdem Mahallesi’nde kurulacak ve bin kişilik kapasitesi olacak olan merkez önemli bir boşluğu dolduracak. Aynı zamanda sınava girecek olan engelli vatandaşlar için de sınav merkezlerinde bulunan masa, sandalye ve bilgisayarların engelli erişimi ve konforu düşünülerek tasarlanacak.