Emlak Konut geçtiğimiz günlerde yüzde 1.29 düşük faizli konut kredisi fırsatını duyurmuştu. Söz konusu kampanyanın açıklamasının ardından ev sahibi olmayı düşünen vatandaşlar haziran ayının ilk günlerinde fırsatın ayrıntılarına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Emlak Konut da resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuru metni ile kampanyanın ayrıntıları ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

1.29 Faizli Konut Kampanyası Detayları

Emlak Konut’un açıklamasına göre banka ve kefil şartı olmaksızın vatandaşlar dört ayrı ödeme seçeneği ile konut sahibi olabilecekler. Söz konusu seçeneklerin detayları şu şekilde:

Birinci seçenek: Peşin alımlarda yüzde 25 indirim sağlanacak.
İkinci seçenek: Yüzde 25 peşinat ile 3 ara ödeme olacak. Vade farksız ara ödemeli modelde 6, 12, ve 24. aylarda ödemeler yapılacak.
Üçüncü seçenek: Ödemenin yarısı peşin olacak. Kalan yarısı için 1,29 vade farkıyla 24 ay sonra ödeme imkanı sunulacak.
Dördüncü seçenek: Yüzde 25 peşinat ödenecek. Kalan kısım için 1,29 vade farkıyla 72 aylık taksit seçeneği olacak.

Ev Alma Konut Kredisi

Konut Kredisi 2024 Haziran

Emlak Konut yüzde 1.29 faizli konut kredisi ödeme seçeneklerine ilişkin resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirmede bulunurken, söz konusu kampanyanın yanı sıra, ev almayı düşünen vatandaşlar haziran ayının ilk gününde bankaların güncel kredi fırsatları ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Önceki aylarda olduğu gibi haziran ayında da bankalar güncel konut kredisi faiz oranları ile ilgili bilgilendirmede bulunuyorlar. Nisan ve mayıs ayında Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit bırakmasının ardından konut kredisi faiz oranları araştırılırken, konut kredisi faiz oranları kredi tutarına ve vade süresine göre değişkenlik gösterebiliyor. Bu çerçevede, güncel konut kredisi faiz oranlarına erişmek ve hesaplamalar gerçekleştirmek isteyen kişiler bankaların resmi internet sitelerinde bulunan konut kredisi sayfalarını ziyaret edebilirler.

Editör: Ali Ölmez