İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da, çiftçilerin sulama konusunda yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek, "Pınarbaşı’nda 6500 dönüm mahsul kurumaya, çifçilerimiz de kaderine terk edildi. 'Vatandaşa hizmet için varız' diyenler, iş sorun çözmeye geldiği zaman kör, sağır ve dilsiz olmaya devam ediyor" dedi. 

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri’de çiftçilerin yaşdıkları sorunları gündeme  taşımaya devam ediyor. Bir süre önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) sulama başta olmak üzere sorunlara dikkat çeken, aynı zamanda ilgili kurumlara da ileten Ataş, konunun takipçisi olmayı sürdürüyor. 

AKP ÇİFTÇİYİ KADERİNE TERK ETMİŞTİR 

Milletvekili Dursun Ataş, bütün girişimlerine rağmen iktidarın çiftçinin sesini, feryadını duymazdan geldiğini söyledi. Çiftçinin zamlar, artan maliyetler yüzünden tohumunu, gübresini alamaz olduğunu, ektiği üründen zarar ettiğini ifade eden Ataş, AKP iktidarının da çiftçiyi kaderine terk ettiğini belirtti. 

İKTİDAR KÖR, SAĞIR, DİLSİZİ OYNUYOR, ÇİFTÇİ KAN AĞLIYOR! 

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, "İş para toplamaya gelince çiftçinin boğazına sarılan, hemen icra işlemi başlatan iktidar, sorun çözme noktasında kör sağır ve dilsiz gibi. Çiftçilerin sulama sorunu ne zaman çözülecek? Bir ay önce bu konuyu siyasete malzeme etmeden, acil çözümü için Valilik, DSİ ve ilgili kurumlara ilettik. Bize çözüldüğü söylenen sorunda geldiğimiz durum ortada. Pınarbaşı’nda 6500 dönüm mahsul kurumaya, çifçilerimiz de kaderine terk edildi.

'Sizlere hizmet için varız, sizlerin temsilcisiyiz' diyen kurumlar, iş sorun çözmeye geldiği zaman kör, sağır ve dilsiz oluyor. Çiftçi bu iktidar yüzünden kan ağlıyor" diye konuştu. 

KOMŞUYU KOMŞUYA DÜŞMAN ETTİLER 

Pınarbaşı ilçesinde de bu çerçevede yaşanan su sorununa tepki gösteren İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, beceriksiz yönetim anlayışının ne yazık ki komşuyu komşuya düşman ettiğini ve ilçelerde insanların yıllardır yüz yüze baktıkları komşularıyla kavga eder hale getirildiğine dikkat çekti. 

"BİRBİRİMİZLE KAVGA EDİYORUZ, TARLAYA GELMEKTEN UTANIYORUZ! DAHA NE İSTİYORSUNUZ?" 

Diğer yandan Pınarbaşı ilçesinde yaşadıkları su sorununa isyan eden çiftçiler, Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üretim konusunda yaptıkları açıklamaları hatırlatırken, uygulamada ise gereken desteği alamadıklarını, sözlerin lafta kaldığını ifade etti. 

"Bize 'üretim yapın' diyorlar ekin diyorlar, ekliyoruz, ama su yok. Su için birbirimize kavga ediyoruz" diyen çiftçiler, şu ifadeleri kullandı: Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki 'üretin' Biz de  bir şekilde üretmeye çalışıyoruz. Üretim yapamıyoruz, bütün ürünlerimiz yandı. 30 yıllık aile dostlarımızla su yüzünden birbirimize girdik. Daha ne istiyorsunuz? Burada illa bir şey olacak, biri birine zarar verecek ondan sonra mı müdahale edeceksiniz? Bugün buranın sırası, ama su yok. Artık tarlalara gelmekten utanıyoruz. Bu şekilde olmaz '' dedi.