DHKP-C üyesi olan Mehmet Doğan’ın iadesine ilişkin talebi Atine İstinaf Hakimleri Konseyi reddetti. Türkiye’nin iade talebine red cevabı veren Atina İstinaf Hakimleri ‘ne Türkiye ne cevap verecek?

Geçtiğimiz yıl kasım ayında Yunanistan’da yakalanan ve tutuklu yargılanan DHKP-C terör örgütü üyesi Mehmet Doğan hakkında Türkiye’nin iadesi talebi Atina İstinaf Hakimleri Konseyi tarafından reddedildi.  Mahkemede bulunan savcı Efstathia Kapagianni Fransa tarafından önce sanığa iltica hakkı verildiğini anımsattı ve Türkiye’nin iade talebini reddetti. Kapagianna açıklamasında sanığın Türkiye’ye iadesi durumunda can güvenliğinin tehlikede olabileceğini savundu ve mahkeme savcının mütalaası yönünde karar vererek Mehmet Doğan’ın Türkiye’ye iade talebine red yanıtı verdi.

Diğer taraftan DHKP-C üyesi olan Şadi Naci Özpolat hakkında ise davanın duruşmasını 6 Şubat’a erteledi. Türkiye terör örgütü üyesi olan Şadi Naci Özpolat ve Hazal Şeçer’in iadesini talep etmeye devam ediyor.

DHKP-C üyeleri geçtiğimiz yıl kasım ayında Atina’da bulunan üç hücre evine yapılan operasyonla 9 kişi yakalanmıştı ve ‘patlayıcı madde ve silah bulundurmak’ , ‘terör örgütü üyesi olmak’ ve ‘ sahte belge bulundurmak’ suçlarından tutuklanarak Atina mahkemesine sevk edilmişlerdi. Terörle mücadele ekipleri tarafından yapılan operasyonda aynı zamanda bomba yapımında bulunan malzemeler, patlayıcı madde ve sahte kimlikler ele geçirilmişti. 9 sanığın arasında 2013’te Ak Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı saldırılarının faili olan, mühimmat yüklü bir botun Sakız Adası’ndan Türkiye’ye geçirilmesine ilişkin Yunanistan’da yakalanan Hasan Biber isimli terör örgütü üyesi de bulunuyor.