ABD yaptıklarıyla herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Sürekli olarak gündeme gelen ABD’ nin yeni planları var. Kudüs’ ü İsrail’ in başkenti olarak görmesinin ardından, şimdi de düşündüğü yeni barış planının 2018 yılında dünya ile paylaşıp söyleyeceğini duyurdu. İsrail’ e ziyarette bulundu.

 Amerika Birleşik Devletleri Başkan yardımcısı Mike Pence, beklemeden İsrail’ i ziyaret ediyor. Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Mike Pence’ in İsrail ziyareti devam ederken aynı zaman da Beyaz Saray yönetiminin yapacağı barış planını bu sene içerisinde duyuracağını ilan etti. Mike Pence’ in yaptığı açıklamada, plan açıklanmadan hem Filistin hem de İsrail saflarının hazırda bulunması gerektiğini vurgulayıp dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde bilindiği üzere ABD lideri olan Donald Trump’ ın 6 Aralık 2017 ‘ de Kudüs’ ü İsrail’ in başkenti olarak görüp karar verdi ve bölgede facia yaratacak etki yaratmıştı. Bu olay Dünya çapında facia etkisine yol açan karardı ve bu kararın hemen arkasından Filistin Lideri Mahmud Abbas, ABD tarafından gündeme gelecek olan hiçbir barış planını göz önünde bulundurmayıp kabul etmeyeceklerini söyledi.

 Olaylar devam ederken başka bir nokta da gözlerden kaçmadı. Beyaz Saray’ ın bügün gelen açıklamasında dikkat çeken bir diğer nokta ise, ABD’ li diplomatların hiç biri 6 Aralık tarihinden bu yana Filistinlilerle iletişim kurup görüşmediklerini belirtmesi oldu.