Filistin Kuruluş Örgütü FKÖ, ABD ile Filistin-İsrail barış görüşmelerinin ABD’nin Kudüs kararından dönene kadar askıya alındığını açıkladı. Diğer yandan ABD’nin Kudüs kararının ardından acil olarak toplanıp görüşme yapan Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu’nda açıklama yapan ABD’nin BM temsilcisi Nikki Haley ABD’nin yeni bir barış planı üzerinde çalıştığını söylese de bu barış planı hakkında detay vermedi.

Filistin Kuruluş Örgütü Genel Sekreteri olan Saib Ureykat sosyal medya hesabından ‘’ ABD tarafıyla, barış süreci ile ilgili görüşen her Filistinli, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını tanımış demektir. Dolayısıyla ABD Kudüs kararından dönene kadar barış süreci ile ilgili görüşme olmayacaktır.’’ açıklamasında bulunarak Kudüs’ü vermeyeceklerinin bir kez daha vurgulayarak ifade etmiş oldu. Ureykat daha öncede yapmış olduğu açıklamada benzer ifadeler kullanarak ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararına dair ‘’ ABD bu kararla barış görüşmelerinde ki rolüne son vermiştir.’’ şeklinde açıklamada bulunmuştu.

ABD yönetimi Kudüs kararının ardından yaptığı açıklamada BM Güvenlik Kurulu acil olarak toplandı. ABD’nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki Haley ‘’ Karar şüpheleri ve soru işaretlerini artırabilir, ancak ABD hiç olmadığı kadar barış vaat ediyor. Bu hedefimize her zamankinden daha yakınız.’’ Şeklinde barış isteklerini vurguladı ancak Kudüs kararından vazgeçilene kadar Filistin bu isteğe karşılık vermeyecek. Haley diğer yandan da eylem ve protesto yapan ülkelere de açıklamalarının ve eylemlerinin tonunu düşürme çağrısında bulunarak göz dağı verdi. Trump’ın duyurusu ‘’şiddet bahanesi’’ olarak kullananların ‘’ barış için uygun olmayan ortaklar’’ ifadesini kullandı.