Böyle bir cesedi görmek herkesi şaşkına uğrattı. 3 Ay önce ölen Budist bir rahip tabutundan çıkarıldı. Çıkarılan ceset çürümemişti en önemlisi de gülümsüyordu.

 Tayland’ da geçtiğimiz Kasım ayında yaşamını yitiren Budist rahip tabutu temizlenmesi için ve yeni giysiler giydirmek amacıyla açıldı. Ceset çıkarıldıktan sonra herkesi şaşırttı. Cesette çürümeye dair bir şey yoktu diğer şaşırtan olay ise cesedin gülümsemesiydi. Budist Rahip Keşiş Luang Phor Pian, 16 Kasım günü Tayland’ ın başkenti olan Bangkok’ taki bir hastane de yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren rahip 92 yaşında gözlerini yumdu. Rahip’ in takipçileri ölümünden 2 ay sonra keşişin cesedini tabutundan çıkardı. Çıkarma sebebi, rahibin cesedinin temiz elbiseler giydirilerek süslenmek için çıkarıldığı söylenirken, çekilen fotoğraflar büyük olay yarattı. Budist rahip aslen Kamboçyalıdır. Bu hafta takipçileri, hizmet ettiği tapınakta tutulduğu tabutundan cesedini çıkardı ve takipçileri cesedin çürümemiş olduğunu gördüler. İnanılmaz bir görüntüye sahip olan ceset çok mutlu bir şekilde gülümsüyordu. Tabutundan çıkaran takipçileri rahibin bu ilginç anını fotoğraflayıp kendi sosyal medya hesaplarında paylaştı. Taylan’ ın diğer rahipleri olayın etkisini hala atlatamadıklarını dile getirdi. Budizm inanışına göre Nirvana’ ya ulaşmış.

 Pian’ ın bu görüntüsü, gerçekten Budizm nihai olan manevi hedefinin Nirvana’ ya ulaştığını diğer rahipler tarafından da bir işaret olduğu söylendi. Rahibin düzenlenecek olan son bir final töreni ise 100. Gününde yapılacak.