Almanya’da gemi faciası yaşandı. Almanya’nın Duisburg şehrinde yolcu gemisi köprüye çarparak durdu. Edinilen bilgilere göre kazada 4’ü ağır 27 kişinin yaralı olduğu bilgisi verildi.

 Almanya’nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletine bağlı olan Duisburg- Baerl şehri yakınlarında bulunan Ren nehri üzerinde Swiss Crystal isimli yolcu gemisi A42 adlı otoyolunun köprü direklerine çarparak durdu. Gemide toplamda 129 yolcunun bulunduğu öğrenildi. Gemide bulunan mürettebat sayısının da 26 olduğu öğrenildi. Kaza yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza yapan gemi uzun süren çalışmaların ardından karaya çıkarılmayı başardı.

 Kazada yaralanan yolcuların 4 tanesi ağır yaralı olarak en yakın sağlık kuruluşuna sevk edilirken 27 yaralının da vücudunda çeşitli yerlerinden yaralar aldığı öğrenildi. Yaralanan 27 yolcu sağlık ekipleri tarafından tedavileri başlatıldı. Kazadan yara almadan kurtulan yolcular firmanın gönderdiği başka bir gemi ile yolculuklarına devam etmek için diğer gemiye aktarıldı. Gemi faciası nedeni ile A42 otoyolu saatlerce trafiğe kapalı kalmak zorunda kaldı. Köprünün incelenmesi için mühendisler gönderilirken kaza ile ilgilide soruşturma başlatıldı.