ABD’deki kiliseye düzenlenen silahlı saldırı ardından yapılan açıklama saldırının nedenini aile içi yaşanan sıkıntılara bağlandı. Konu ile ilgili açıklama yapan Freeman Martin’’ Saldırganın kayınvalidesi bu kiliseye gidiyordu ve aile içi bir durumdur’’dedi.  

ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan bir kiliseye ayin yapıldığı sırada silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlendi. Saldırda 26 kişi hayatını kaybederken 20 kişi de yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Ko ile ilgili Teksas Kamu Güvenliği Departman Yetkilisi Freeman Martin,  Kelley’in saldırıdan önce kayınvalidesini kısa mesajla tehtit ettiğini belirterek ‘’Bunun devam eden aile içi durum olduğunu söyleyebilirim. (Saldırganın) kayınvalidesi bu kiliseye gidiyordu ve kendisinden tehtit içerikli mesajlar almıştı.’’ dedi.

Kelley’in 2010 ve 2014 yılları arasında New Mexico eyaletinde bulunan Hollaman Hava Üssündeki Lojistik Teyakkuz Birimi’nde görev yaptığı öğrenildi. Saldırganın 2012 yılında eşine ve çocuğuna şiddet uyguladığı gerekçesi ile mahkemeye sevk edilen saldırgan 2014 yılında da askeri rütbesini kaybederek er seviyesine indirildikten sonra uygunsuzluktan ihraç edildiği 12 ay hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı. Saldırgan Teksas’da bulunan Vaftiz Kilisesine saldırısında 17 aylık bir bebeği ve papazın 14 yaşında olan kızının daölümüne sebep oldu. Bu kiliseye düzenli olarak en az 50 kişinin ayin için gittiği açıklanırken saldırının asıl nedeninin ise saldırganın kayınvalidesinin de bu kiliseye gidiyor olması olarak gösterildi. Aile içi şiddetin sonucu olarak belirtilen bu saldırıda katliam yapan saldırgan Kelley’in esrarengiz ölümü ise kafalarda daha çok merak konusu olacak.