Ekranların sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul’da heyecan artmaya devam ediyor. Merakla beklenen Diriliş Ertuğrul 112. Bölüm fragmanı yayınlandı. Peki, Sadettin Köpek ölecek mi? Günalp ve Ertuğrul yüzleşmesinde neler yaşanacak? İşte detaylar…

TRT1 kanalının soluksuz izlenen dizilerinden olan Diriliş Ertuğrul yine yeni bölümleri ile adeta soluksuz izlendi. Yeni bölümde Sultan ve Şehzadenin öldürülmesi ile Gıyasettin Keyhüsrev sultan oldu. 

Ertuğrul ise gözünü Bilecik'e dikti. Bilecek tekfurunun zindana atılması ile Ertuğrul yeni bir sefere hazırlık yapmaya başlar. Ertuğrul Bilecik tekfuruna Ahmet ile kurduğu tuzak ile, Ahmetin tekfuru kurtarması ile, Ahmet tekfura daha da yakınlaşır.

 TRT 1’in fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul aksiyon ve gerilim dolu anlar sunmaya devam ediyor. 3. Sezonu ile ekrandaki yolculuğunu sürdüren dizi milyonların kalbini fethetmeyi başardı. Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucu lideri Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi ve Kayı Boyu’nun Anadolu’daki mücadelesinin işlendiği yapım tarihe ışık tutuyor. Çarşamba akşamlarına damga vuran Diriliş Ertuğrul 112. Bölüm fragmanı yayınlandı. Yeni bölümde Ertuğrul Gazi’nin Söğüt ve Bilecek bölgesini yurt eyleme düşüncesi hayata geçiriliyor.

Bölgenin düşmanlardan arındırılması için var güçle mücadele eden Alpler üst üste başarı sağlıyor. Ertuğrul Gazi, Selçuklu Devleti’nin hainlerden kurtulması içinde çaba gösteriyor. Saadettin Köpek’in ölümünü zaruri gören Ertuğrul yeni bir plan kuruyor. Planı başarı sağlamazsa Selçuklu ile ipleri koparmaya kadar sert adımlar atacağının da sinyalini veriyor.

 Ertuğrul Gazi ve obasının Söğüt-Bilecek bölgesine yerleşmesini istemeyen Haçlılar da hain planlarına yenisini ekliyor. Alpleri tuzağa çekebilmek için farklı yollar izlemeye karar veriyorlar. Öte yandan Halime Sultan’ın hamileliği sancılı geçiyor. Sevdiği kadının acısına tanıklık eden Ertuğrul içten içe onun için üzülüyor. Lakin, Halime Sultan her zamanki gibi vakur duruşunu bozmuyor. Ertuğrul’a yeni yolunda da en büyük destekçi oluyor.

 Günalp ve Emir Saadettin arasındaki ilişki kopmasını isteyen Ertuğrul hamle yapmaktan kaçınmıyor. Günalp’ın gözünü açmak için onunla yüzleşmeye karar veriyor. Emir Saadettin’in sahte sözlerine inanmaması gerektiğini ifade ediyor. Büyük bir ikileme düşen Günalp kararsız kalıyor. Ayrıca, Turgut ve Aslıhan arasındaki gerilimde tırmanıyor. Turgut akıl almak için Ertuğrul’a başvuruyor.