Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Bu çerçevede, geçtiğimiz hafta aile destek paketi ile yaşlı ve engelli aylıkları ödemeleri sağlanırken, dün de evde bakım maaşı verildi. Söz konusu destek ödemelerinin sağlanmasının ardından düşük gelirli hanelerde bulunan öğrenciler ve aileleri sosyal ve ekonomik destek ödemesi ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin hangi tarihte verileceği, SED yardımının güncel tutarları ve önümüzdeki süreçlerde gerçekleşecek artış neticesinde sosyal ve ekonomik destek ödemesinin kaç TL olacağı merak edilirken, çeşitli tahminler yürütülüyor.

SED Yardımı Mayıs 2024 Ödemesi

10 Mayıs tarihinde aile destek paketi ödemeleri, 12 Mayıs'ta yaşlı ve engelli aylıkları, 18 Mayıs'ta evde bakım maaşı ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılırken, sosyal ve ekonomik destek ödemesi de merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesini genellikle ayın 20'si civarında yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına yatırıyor. Bu durumda, önümüzdeki haftanın ilk günlerinde ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması halinde bakanlık açıklamalarda bulunacak.

Turk Lirasi Mayis Odemesi

SED Yardımı Ne Kadar Olacak?

Sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde ortalama 5330 TL ödeme yapılırken, ortaöğretimde okuyan çocuk için ise destek miktarı 5782 TL olarak belirlenmişti. Mayıs ve haziran ayında da söz konusu destek ödemeleri vatandaşların hesaplarına yatırılacak. Haziran ayı ödemelerinin sağlanmasının ardından temmuz ayı zammı için heyecanlı bekleyiş başlayacak. Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı temmuz ayında sosyal ve ekonomik destek ödemesini de aralarında yer aldığı çeşitli sosyal yardımlara zam yapacak. Sosyal ve ekonomik destek ödemesine hangi oranda zam yapılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler bulunduğu için sosyal ve ekonomik destek ödemesinde de yüzde 20 ile 25 aralığında artış hayata geçirebilir.

Editör: Ali Ölmez