2024'te güncellenen asgari ücret rakamları, Ocak ayında duyuruldu ve net asgari ücret 17.002 TL, brüt ücret ise 20.002 TL olarak belirlendi. Ancak, artan enflasyon ve ardı arkası kesilmeyen zamların etkisiyle asgari ücret eridi. Milyonlar, Temmuz ayında ara zam ümidiyle beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ara zammın geleceğine dair umutları söndürdü. Işıkhan'ın Temmuz'da asgari ücrete zam yapılacağına dair beklentileri boşa çıkarması, milyonlarca asgari ücretli çalışanı derinden etkiledi.

Görünüşe göre üzerinde çalışılan yeni düzenleme, asgari ücretlilere de emeklilere sağlanacak olan destek paketini içeriyor. Sızdırılan bilgilere göre, bu yeni destek paketi kapsamında asgari ücretlilere ek bir gelir sağlanması öngörülüyor. Planlanan düzenleme, emekli maaşlarındaki zam oranıyla paralel olarak asgari ücretin desteklenmesini içeriyor.

Yeni Destek Paketi Yakında Geliyor

PTT Ödemelere Doymuyor! Hane Başına 4000 TL Destek Yapılacak! PTT Ödemelere Doymuyor! Hane Başına 4000 TL Destek Yapılacak!

Asgari Ücrete 2 Bin TL Destek Ödemesi Yolda

Yeni düzenleme kapsamında, devletin emekli maaşlarına yapacağı 4 bin TL'lik zamla eşdeğer olarak, asgari ücrete 2 bin TL destek ödemesi yapılacağı konuşuluyor. Bu desteklerin yanı sıra, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için indirimli ulaşım ve gıda kartları gibi destek paketleri de devreye sokulacak. İddialara göre, bu yeni düzenlemelerin Mayıs ayında başlaması bekleniyor.