Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Kurban Bayramı öncesinde aile destek paketi ödemelerini, yaşlı ve engelli Aylıklarını sağlamasının ardından düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarında destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için hayata geçirilen sosyal ve ekonomik destek ödemesinin ne zaman verileceği merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak haziran ayı sosyal ve ekonomik destek ödemesi için çeşitli tahminler yürütülüyor.

Haziran 2024 SED Yardımı Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesini genellikle ay ortasında yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına yatırırken, 16 Haziran tarihinde Kurban Bayramı’nın başlayacak olması nedeniyle aile destek paketi ödemesinde, yaşlı ve engelli aylıklarında olduğu gibi sosyal ve ekonomik destek ödemesinde de yardımlar erkene çekilebilir. Bu durumda, bu hafta içerisinde sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanabilir. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi kapsamında okul öncesi öğrenciler için dar gelirli hanelere 3614 TL ödeme yapılacak.

Kyk Turk Lirasi

SED Zammı 2024

Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin bu hafta itibariyle sağlanacağı tahmin edilirken, güncel miktarı ve önümüzdeki süreçlerde sağlanacak olan artışlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesinin de aralarında yer aldığı toplumun farklı kesimlerine sağlanan destek ödemelerine ocak ayında olduğu gibi temmuz ayında da memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Bu çerçevede, haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde açıklanmasının ardından memur maaşlarının yüzde 20'ye yakın oranda zamlanacağı tahmin edildiği için sosyal ve ekonomik destek ödemesinde de yüzde 20 dolaylarında artış hayata geçebilir. Böylece ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesi 6000 TL’nin üzerine çıkabilir.

Editör: Ali Ölmez