Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Ulaşım Kartı Yardımı Yapıyor Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Ulaşım Kartı Yardımı Yapıyor

Develi ilçesinde bağcılıkla uğraşan vatandaşlar, yaşadıkları su sorununu Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'e iletmek için mektup yazdılar. Develi çevre yolu Çomaklı Kavşağı'nda yol seviyesinin düşürülmesi sonucu kanaldan gelen suyun kesildiğini belirten bağcılar, bu durumun neden olduğu kuraklık sebebiyle 2 milyon 600 bin metrekarelik bağlık alanın kurumaya terk edildiğini ifade ettiler. Vali Çiçek'e yazılan mektupta şu ifadeler yer alıyor:

Develili Vatandaşlar Kayseri Valisi'ne Mektup Yazdı

"Sayın Valim, Develi ilçemizde Erciyes Dağı eteklerinde bulunan ve Erciyes Dağı'nın yüzey suları İncesu ve Çomaklı dereleri üzerinde bulunan Tatyos'un bendi aracılığıyla Erdebağ su kanalından Gölemen bağları, Çay içi bağları, Çakıl arası bağları-Babıyan, köşkpınar bağları ve bostanlarının sulaması yapılmaktaydı. Ancak Develi Çevre yolu Çomaklı Kavşağı'nda yol seviyesinin düşürülmesi nedeniyle, bu kanaldan gelen su kesilmiştir. Bu durum sonucunda 3 yıl içerisinde 2 milyon 600 metrekare bağlık alan kurumaya terk edilmiştir. Bu olaydan yaklaşık bin aile olumsuz etkilenmektedir. Bu konu ilçemiz için hayati önem taşımaktadır. Sorunun çözülmesi hususunda gerekeni yapacağınızı ümit ediyoruz. Saygılarımızla arz ederiz."