Kayseri’nin Develi ilçesinde eğitim veren Salih Onaran İmam Hatip Ortaokulu, 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanan Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı çerçevesinde, öğrencilerin İngilizceyi eğlenerek öğrenmesini teşvik eden anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
‘Yabancı Dil Şenliği’ adı altında düzenlenen programda, 5. sınıf öğrencileri hazırladıkları İngilizce drama gösterileri, şarkılar, interaktif oyunlar ve kısa sunumlarla sahne aldı. İlçe merkezinde bulunan ilkokullardaki 4. sınıf seviyesinden toplam 680 öğrenci, okulun davetiyle şenliğe katılarak gösterileri izleme fırsatı buldu.
Etkinlik süresince, misafir öğrencilere okulun fiziki imkanları, eğitim yaklaşımı ve sosyal aktiviteleri tanıtıldı. Öğrenciler eğlenirken öğrenmenin keyfine varırken, okul yönetimi ise hem okul içi dil eğitimini tanıtma hem de öğrencilere yönelik samimi bir okul ortamı sunma imkanı buldu.
Salih Onaran İmam Hatip Ortaokulu yöneticileri, bu tür etkinliklerle öğrencilerin özgüven kazandığını ve yabancı dile olan ilgilerinin arttığını vurgulayarak, dil eğitiminde uygulamalı ve interaktif yöntemlerin önemine dikkat çekti.