Deva Partisi Kayseri İl Başkanı tarafından basın mensupları ile tanışma toplantısı düzenlendi. İl Başkanı Mahmut Çanakçıo, ‘’Deva Partisi vatandaşlarımıza umut ışığı olmayı başardı’’ dedi.

Kayseri’deki bir restaurantta düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Deva Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Çanakçıo, Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Nuri Akbulut, GMYK Üyesi ve Bölge Koordinatörü Prof Dr. İbrahim Gezer, partililer ve basın mensupları katıldı.

Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Nuri Akbulut, ‘’Deva Partisi çatısı altında toplanan insanlar Türkiye’nin yarınları için bir araya geldi. Kalkınmış ve aydınlanmış Türkiye için mücadele ediyoruz. Kısa süre içerisinde partimizin seçime girmesi için gerekli olan teşkilatlanma çalışmalarımızı tamamladık’’ dedi. 

''Basın Özgürlüğünü Savunuyoruz''

Kayseri Haberler sitesi Genel Yayın Yönetmeni Kübra Hasçalık tarafından ‘’Medyada nasıl bir yol haritası izlemeyi düşünüyorsunuz?’’ sorusu ise toplantının ana gündem maddeleri arasında yer aldı. Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Nuri Akbulut, ‘’Türkiye’nin her alanında yoğun baskı var. Medya, ekonomik damarlarının yoğun kesileceği korkusu ile iktidara bağlı. Deva Partisi iktidara geldiği zaman basın özgürlüğü olacak. Yargı üzerindeki baskı kaldırılacak. İnsanlar, fikirlerini özgürce ifade edebilecek’’ diye konuştu.

Deva Partisi İl Başkanı Mahmut Çanakçıo, eski başkan Begüm Başmısırlı’nın istifası ile ilgili sorulara yanıt verdi. Begüm Başmısırlı’nın pırlanta gibi bir yönetim bıraktığını belirten Başkan Çanakçıo, ‘’Kayseri’deki teşkilatlanma sürecimizin sonuna geldik. Yıl içerisinde İl Kongremizi tamamlamayı hedefliyoruz. Kongrenin ardından çalışmalarımıza hız kazandıracağız. Her hafta Deva Partisinin çalışmalarıyla ilgili düzenli anketler yapacağız. Teşkilat mensubu arkadaşlarımızın vatandaşlarımızla yakın ilişkiler kurmasını sağlayacağız’’ dedi.

GMYK Üyesi ve Bölge Koordinatörü Prof Dr. İbrahim Gezer ise Deva Partisinin ülke genelindeki teşkilatlanma süreciyle ilgili bilgi verdi. Kayseri’deki süreci bizzat yönettiğini belirten İbrahim Gezer, ‘’Begüm Hanımın istifasının ardından en az 15 kişi başvuruda bulundu. Süreç içerisinde tabii ki zorluklar oldu. Lakin, kimsenin aday olmadığı iddiaları doğru değil. Başkan seçiminde partimize en uygun adayı belirlemek için çalışmalarımızı sürdürdük. İl Başkanımız  Mahmut Çanakçıo ile Kayseri’de yeni bir dönemi başlatacağımıza inanıyoruz’’ diye konuştu.