Türkiye'nin en büyük derbisi ve Avrupa'nın sayılı derbileri arasında gösterilen Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesinde her iki takımında kadroları belli oldu.


Bülent Yıldırım'ın yöneteceği dev derbi, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında oynanan ve zirveyi yakından ilgilendirecek bir maç olacak. Ezeli rakipler 112. kez karşı karşıya geldi ve bu karşılaşmaların 50'sini Fenerbahçe, 33'ünü Galatasaray kazanırken, 38 maç ise berabere bitti.  113. kez karşı karşıya gelen ezeli rakiplerden Galatasaray, Kadıköy'de en son derbi galibiyetini 1999 yılında almıştı. Her iki takım içinde çok zor geçecek olan bu karşılaşma öncesinde tüm Türkiye genelinde nefesler tutularak maç saati beklenmeye başladı. Bein Sports ve Bein Sports HD kanallarından yayınlanacak karşılaşma saat 19:00'da başlayacak.


113. kez gerçekleşecek olan dev derbi öncesinde merak edilen sorular cevap bulmaya başladı. Temkinli futbol oynamayı tercih eden Aykut Kocaman, öğrencilerine kolay maç olmayacağının sinyallerini verdi. Öte yandan Galatasaray teknik direktörü olan imparator lakaplı Fatih Terim, 19 senelik özlemi Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda galibiyet alarak sonlandırmak istiyor. Her iki takımında yapmış olduğu antremanı çok sayıda taraftar izleyerek takımlarından galibiyet sözü aldı. Türk Telekom Arena'da yapılan antrenmanda 25 bin civarında Galatasaray taraftarı, takımları lehine tezahüratta bulunarak dev derbi öncesi moral depoladı. Samandıra tesislerinde toplanan Fenerbahçe taraftarları ise takımlarına antrenman boyunca desteklerini sürdürdü. Merakla beklenen ve üzerinde fazlasıyla tahmin yapılan kadrolar belli oldu!

DEV DERBİ ÖNCESİ İLK 11'LER!


FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef de Souza, Dirar, Mehmet Ekici, Giuliano, Soldado
GALATASARAY: Muslera, Linnes, Maicon, Serdar Aziz, Nagatomo, Fernando, Selçuk, Belhanda, Feghouli, Rodrigues, Gomis