Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, engelli ve eski hükümlü vatandaşlara yönelik hibe desteklerinde büyük bir artışın yapıldığını duyurdu.

FAİZSİZ Kredi Peşinde Koşanlara Müjde! Bankalar 25 Bin TL'ye Kadar Sıfır Faizle Kredi Dağıtıyor FAİZSİZ Kredi Peşinde Koşanlara Müjde! Bankalar 25 Bin TL'ye Kadar Sıfır Faizle Kredi Dağıtıyor

Hibe Miktarı Artırıldı

Yeni düzenlemeyle, engelli vatandaşlara sunulan hibe desteği büyük ölçüde artırıldı! Önceden 150 bin TL olan destek şimdi 400 bin TL'ye yükseltildi. Ayrıca eski cezaevi mahkumlarına sunulan hibe desteği de önemli bir artışla 110 bin TL'den 300 bin TL'ye çıkarıldı. Bu artış, teşvik ederek istihdam olanaklarını artırmayı amaçlıyor.

O Kişilere 3 Katı Daha Fazla Hibe Verilecek

Hükümetten Engellilere ve Eski Hükümlülere Büyük Destek

Engelli ve eski hükümlü vatandaşların iş dünyasına daha etkin katılımlarını sağlamak amacıyla, hükümet yeni bir destek paketi açıkladı. Artık engelli bireyler için sağlanan hibe desteği 150 bin TL'den 400 bin TL'ye, eski hükümlülere verilen destek ise 110 bin TL'den 300 bin TL'ye yükseltildi. Ayrıca, korumalı işyeri projeleri için kuruluş sermayesi desteği 150 bin TL'den 500 bin TL'ye çıkarıldı.