Aile destek paketi ödemelerinin ardından toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemelerinin de 16 Haziran tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde hesaplara aktarılacağı düşünülüyor. Bu çerçevede, sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar haziran ayı destek ödemelerine ilişkin bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyuruları yakından takip ederken, haziran ayının ilk günlerinden itibaren destek ödemelerindeki artışlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Enflasyon verileri baz alınarak yapılan hesaplamalar neticesinde sosyal yardımların hangi oranda artacağına dair tahminler yürütülüyor.

Sosyal Yardım Zamları 2024

Ocak ayındaki yüzde 50'ye yakın artışın ardından temmuz ayında da sosyal yardım ödemelerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Mayıs ayı enflasyonun yüzde 3,37 olarak açıklamasının ardından haziran ayı enflasyon rakamları için bekleyiş başladı. Söz konusu enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından yılın ilk 5 ayındaki enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, memur maaşlarının temmuz ayında yüzde 20 civarında artacağı tahmin ediliyor. Bu durumda, memur maaşlarında yüzde 20 oranında artışa gidilmesi halinde evde bakım maaşından sosyal ve ekonomik destek ödemesine, yaşlı ve engelli aylıklarından toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara kadar destek ödemelerine yüzde 20 oranında zam yapılabilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da temmuz ayının ilk günlerinde destek ödemelerideki artışların belli olmasının ardından resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacak duyurular ile kamuoyunu bilgilendirecek.

Turk Lirasi Emekli Odeme

Aile Destek Ödemesine Zam Gelecek Mi?

Evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, yaşlı ve engelli aylıklarının yüzde 20 dolaylarında zamlanacağına ilişkin tahminler bulunurken, hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerinde artış olup olmayacağı merak ediliyor. Aile destek paketi ödemelerinin temmuz ayında sona ereceği düşünülüyor. Bu durumda, temmuz ayında aile destek paketi ödemelerinin tamamlanacağı tahmin edildiği için aile destek paketi ödemelerde herhangi bir artış beklentisi bulunmuyor.

Editör: Ali Ölmez