Mayıs ayının ortalarına doğru yaklaşırken aile destek paketi ödemeleri verilmişti. Aile destek paketin ardından yaşlı ve engelli aylıkları, evde bakım maaşı, sosyal ve ekonomik destek ödemesi peş peşe yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına yatırıldı. Söz konusu destek ödemelerine ilişkin gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, sosyal yardımlardaki artışlar da araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, hangi destek ödemelerine zam yapılacağı, destek ödemelerindeki artışların ne zaman netlik kazanacağı ve artışların ardından zamlı ödemelerin ne zaman başlayacağı mayıs ayının son günlere doğru yaklaşırken merak edilen konular arasında yer alıyor.

Sosyal Yardım Zammı 2024 Mayıs

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine temmuz ayında zam yapacak. Temmuz ayında da ocak ayında olduğu gibi altı aylık enflasyon verisine göre memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından memur maaş katsayısına göre gerçekleşen artışa göre sosyal yardımlar yükseltilecek. Destek ödemelerine hangi oranda zam yapılacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkının yüzde 18,70 olarak belirlenmesinin ardından sosyal yardımların da yüzde 20 ile 25 aralığında artacağı tahmin ediliyor.

Turk Lirasi Sosyal Yardim

Aile Bakanlığı Hangi Desteklere Zam Yapacak?

Sosyal yardım ödemelerinin yüzde 20 ile 25 aralığında zamlanacağına ilişkin tahminler bulunurken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın hangi destek ödemelerinde artışa gideceği de araştırılıyor. Ocak ayında evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine, toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara memur maaş katsayısına göre zam yapılmıştı. Temmuz ayında söz konusu desteklerin yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına ilişkin tahminler bulunurken aile destek paketi ödemelerinin ise temmuz ayında gerçekleşecek olan yardımların ardından tamamlanması bekleniyor. Bu durumda, aile destek programı ödemelerinde herhangi bir artış gerçekleşmeyebilir.

Editör: Ali Ölmez