Sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlar Kurban Bayramı öncesinde sağlanan desteklere dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, 16 Haziran tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde toplumun farklı kesimleri de sosyal yardım ödemeleri sağlandıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanması bekleniyor. Destek ödemelerine ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken, sosyal yardım zamları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, sosyal yardım ödemelerine hangi oranda zam yapılacağı ve destek ödemelerideki artış oranının ne zaman netlik kazanacağı haziran ayının ortalarında merak edilen konular arasında yer alıyor.

Sosyal Yardım Zammı Tarihi

Haziran ayı sosyal yardım ödemelerinin tamamlanmasının ardından temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ile birlikte destek ödemelerindeki artışlar da netlik kazanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ve milyonlarca memurun maaşındaki artış oranının belli olmasının ardından memur maaş katsayısına göre temmuz ayının ilk günlerinde sosyal yardım ödemelerine zam yapacak. Destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da önümüzdeki ayın ilk günlerinde sosyal yardım ödemelerine dair yapılacak açıklamaları yakından takip edecekler.

Sosyal Yardim Zamlari

Sosyal Yardım Zam Tahmini

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım ödemelerine temmuz ayının ilk günlerinde zam yapması beklenirken, birkaç hafta sonra gerçekleşecek olan artışın hangi oranda olacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Sosyal yardım ödemelerindeki artış oranına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın memur maaş katsayısına göre sosyal yardım ödemelerine zam yapması beklenirken, memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında artacağı tahmin ediliyor. Bu durumda, sosyal ve ekonomik destek ödemesinden yaşlı ve engelli aylıklarına, evde bakım maaşından toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara yüzde 20 dolaylarında zam yapılabilir.

Editör: Ali Ölmez