Deprem tahliye planı açıklandı: 11 İl arasında Kayseri'de var

Melikgazi'de Açık Hava Sosyal Tesisleri İçin Yeni Adım Melikgazi'de Açık Hava Sosyal Tesisleri İçin Yeni Adım

İstanbul'da beklenen muhtemel deprem için tahliye planı açıklandı. Depremden sonra 11 ile tahliye planı olacağı planda Kayseri'de yer alıyor.

Jeoloji mühendisi Adnan Evsen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; 

1- Beklenen  muhtemel büyüklüğü 7.4 Mw ve üstünde olacak İstanbul depremi için depremden  sonra tahliye planı sayın Bakanımız tarafından açıklandı.  Depremden sonra 11 ile tahliye planı olacağı planda belirtilmiştir. Bu iller arasında Kayseri'de var.

2- Bu anlamda #Kayseri Belediyeleri de hem kendi şehirlerinin #deprem dirençli şehir haline getirilmesini hem de İstanbul'dan tahliye edilebilecek nüfus için hazırlık yapmalıdır.

3- Planda hava, kara ve deniz yolu ile tahliye yapılacağı kayıt altına alınmıştır. Bu tür planlamalar mutlak doğru ancak; 20 milyonluk şehirde herhangi bir kriz olmadan da yolların tıkanıyor olması deprem sonrasında tıkanacağının kanıtıdır. Kara yolu tahliye planı çalışmayabilir.

4- 6 Şubat depremlerindeki #Hatay  ili gibi #Istanbul  hava alanlarına giden yollarda tıkanırsa veya depremden zarar görürse havayolu tahliyesi de gerçekleşmeyebilir.  Denizyolu tahliyesi için tusunami riski göz ardı edilmemelidir.

5- Beklenen İstanbul depremi için açıklanan plan deprem sonrası alınacak tedbirler arasındadır. Halbuki deprem öncesi çalışmalar biz mühendisler için çok daha fazla can kurtarır önemdedir. Deprem öncesi dirençli konut edindirme devlet eliyle zorunlu ve destekli hale getirlmelidir.

6- Bu yapılan planın çalışmaması, tıkanması veya depremden zarar görmesi halinde B, C, D  ve E planları gibi alternatif planlar oluşturmalıyız.